Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


10 anys del Centre Palafrugell Gent Gran

Escrit per el 18 de Desembre de 2019

  • Els actes van començar el passat 28 de novembre i s’allargaran durant el 2020.
  • A curt termini veuen complicat que s’ampliï l’espai del centre per la situació política i social del país.

La residència del Centre Palafrugell Gent Gran gaudeix de 150 places, a més a més de les 40 places del Centre de Dia. Per a tots aquests integrants, entre d’altres aspectes, s’ofereix l’assistència mèdica necessària, suport psicològic o ajuda per les activitats de la vida diària. Francesc Magan director del centre i Patrícia Roig, responsable higienicosanitària han visitat Ràdio Palafrugell en motiu dels 10 anys del centre Palafrugell Gent Gran.

Posant la mirada en l’inici d’aquest espai, ens hem de remuntar quan la residència es trobava al carrer la Font. En aquell moment, la gent la coneixia com l’Hospital de Palafrugell. Tant sols hi havia places per a 45 persones. L’espai va esdevenir un servei molt important pel municipi, com ho és ara.

Durant aquesta última dècada s’han anat incorporant diferents maneres de treballar. Tot ha estat un canvi constant, que ja va sorgir en primer moment. Francesc Magan recorda que el canvi d’ubicació va comportar una adaptació d’un any.

Malgrat la gran tasca que s’ha fet durant aquests 10 anys, per sobre de tot, Magan destacaria 3 aspectes. Entre elles, l’obertura del centre al municipi, aconseguint així relacions i vincles amb diferents col·lectius amb els que s’ha anat col·laborant mútuament.

A més, també s’ha posat la mirada en el fet d’oferir a la gent gran un espai per conviure i que se sentin que estan en bones mans. En definitiva, que se sentin com a casa.

D’altra banda, per autoavaluar-se han creat un pla de qualitat de millora continua. Així, a través d’enquestes i processos participatius tenen constància de quines millores poden fer.

Actes de celebració del 10è aniversari

La celebració dels 10 anys del Centre Palafrugell Gent Gran va començar el 28 de novembre, coincidint amb el dia que feia una dècada que es va canviar de casa. En aquest sentit, es va gaudir de diferents actuacions de grups musicals adreçades als avis. També un menú especial, un photocoll a la recepció del centre i un muntatge de fotografies que creaven un audiovisual que va tenir força èxit.

Tanmateix, les activitats programades s’estenen durant tot el 2020. Així doncs, després de les festes de Nadal continuaran les activitats. La primera serà al gener amb una exposició fotogràfica que es diu “El valor dels nostres professionals”.

D’altra banda, posant la mirada en el futur i amb lema de la Fundació, “Seguir fent camí” volen continuar ajudant a la gent gran. Un col·lectiu que no està del tot valorat. Per tot això, i pels entrebancs que s’han s’han trobat pel camí en aquest 10 anys (crisi econòmica, inestabilitat política…) valoren la tasca feta pels professionals.

Per últim, al voltant de la possibilitat d’ampliar l’espai, no ho veuen com un fet que es pugui fer a curt termini.

Podeu recuperar la conversa íntegra que Irene de las Heras ha mantingut amb Francesc Magan i Patrícia Roig al següent enllaç.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).