Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Primer cas de coronavirus al Baix Empordà

Escrit per a 12 de Març de 2020

  • Avui el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha informat que es tracta d’un home de 42 anys. No és un veí de Palafrugell.
  • Es tracta d’un pacient que té una pneumònia aguda i que està ingressat des de l’inici d’aquesta setmana.

Es confirma el primer cas de coronavirus al Baix Empordà. Salut informa que tres dels nous positius per coronavirus a Catalunya aquest dijous són de les comarques gironines. Es tracta d’un home de 45 anys resident a la Selva, d’un de 42 anys que viu al Baix Empordà, i d’un de 48 del Gironès. El Departament, però, no detalla l’estat en què es troben aquests afectats. Malgrat que no s’especifica el municipi de residència de l’afectat, Ràdio Palafrugell pot confirmar que no és un veí de Palafrugell.

Segons avancen des de TV Costa Brava el pacient va ser ingressat a l’Hospital de Palamós per problemes respiratoris. Des del primer moment se li va aplicar el protocol per tractar el Covid-19. Les complicacions en el seu estat de salut el van fer traslladar fins a l’Hospital Josep Trueta de Girona des d’on s’ha confirmat la infecció.

La seva dona i filles han estat posades en quarantena domiciliària a l’espera que els facin les proves pertinents. Tant si donen positiu com si no hauran de mantenir-se aïllades durant 15 dies. El Departament de Salut també hauria avisat els seus companys i companyes de feina perquè extremessin les mesures de precaució.

Cal recordar que avui l’Ajuntament de Palafrugell ha decidit tancar tots els equipaments municipals. A més de suspendre totes les activitats dels propers 15 dies al municipi. En paral·lel, el Govern de Catalunya ha decidit que a partir de demà tancaran totes les escoles, instituts i universitats del país.

Així doncs, avui dijous 12 de març s’ha confirmat el primer cas de coronavirus al Baix Empordà.

Recomanacions preventives

Salut recorda les mesures preventives d’higiene genèriques a seguir de protecció individual enfront de malalties respiratòries:

  • Rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
  • Evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria, com ara tos o esternuts.
  • Mantenir una distància de dos metres aproximadament amb les persones amb símptomes d’infecció respiratòria aguda.
  • Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.
  • Evitar de compartir menjar o estris (coberts, gots, tovallons, mocadors…) i altres objectes sense netejar-los degudament.
  • No s’han de prendre precaucions especials amb els animals a l’Estat, ni amb els aliments, per evitar aquesta infecció.

En cas de qualsevol dubte, cal trucar al 061 Salut Respon o consultar el web Canal Salut: canalsalut.gencat.cat


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *