Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Presenten la nova guia de la Cuina de l’Empordanet

Escrit per a 15 de Juny de 2021

  • La presentació ha tingut lloc al Bo.TiC de Corçà que enguany ha rebut la segona estrella Michelin.
  • Entre les novetats hi ha la incorporació de dos restaurants.

La Cuina de l’Empordanet ha presentat aquest matí la seva nova guia de restaurants en un acte que s’ha fet al restaurant Bo.TiC de Corçà. Un establiment que enguany ha estat guardonat amb la segona Estrella Michelin.

El 18 xefs dels 18 restaurants que formen part del col·lectiu gastronòmic empordanès han estat presents en aquest acte. A més també ha comptat amb la presència del president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro i de l’alcalde de Corçà, Raül Yruela. 

Vicenç Fajardo, president del col·lectiu La Cuina de l’Empordanet ha destacat que després d’un any molt complicat era molt important tirar endavant aquesta guia.

D’entre les novetats d’aquesta reedició hi ha el fet que s’ha donat prioritat a la qualitat de les fotografies, elaborades pel palafrugellenc Lluís Català. Així es dóna protagonisme als xefs, als seus plats i als paisatges que rodegen els restaurants. Fajardo també ha destacat el rejoveniment del col·lectiu, això sí mantenint l’esperit de la cuina i els productes de proximitat.

En aquesta línia, el president del col·lectiu destaca que durant tot aquest temps s’han recuperat productes autòctons que s’havien deixat de produir. Així, ha posat com exemple el nap negre o la promoció de productes com el peix de roca o l’arròs de Pals.

Una guia en diversos idiomes

Respecte els continguts, s’han revisat i s’ha donat entrada a dos nous restaurants: el Saó de Fonteta, dirigit pel propi Vicenç Fajardo, i el Diferent de Begur, amb Marc Caner al capdavant.

La guia, que s’ha editat en dues versions- una en català i francès, i l’altra en castellà i anglès–  serveix per donar a conèixer i promocionar els 18 restaurants que integren el col·lectiu. A més, la  publicació de La Cuina de l’Empordanet també és una eina útil pels informadors turístics de la zona, ja que es distribueix a oficines de turisme i altres punts d’informació. En aquest sentit, cal dir que la guia no només està pensada de cara als visitants i turistes sinó també per la gent local  amb l’objectiu que gaudeixin dels establiments de més prestigi i renom del territori.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *