Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Cuina de l’Empordanet, un destí gastronòmic per la Guia Michelin

Escrit per el 28 de Desembre de 2020

  • Repassem amb Martí Sabrià de la Cuina de l’Empordanet, el seguit d’establiments gironins que han rebut el reconeixement de referència mundial en el món de la cuina.
  • Un punt important és que, per primera vegada, la nostra comarca consta d’un establiment amb dues estrelles: el Bo.Tic de Corçà.
  • Convé ressaltar el mantinent de l’estrella Michelin per novè any consecutiu, d’en Quim Casellas del Casademar.

Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell, entrevista per Rafel Corbí.

Des de Ràdio Palafrugell, hem seguit de prop la nit triomfal per l’alta cuina catalana a la gala de la Guia Michelin Espanya i Portugal. Aquest any, s’ha fet de manera virtual des de Madrid en unes dates marcades per la Covid-19. A continuació, parlem amb Martí Sabrià de la Cuina de l’Empordanet per conèixer quines estrelles continuen en manteniment, i quines noves es sumen arreu de la província de Girona.

En primer lloc, recordar que la Cuina de l’Empordanet és el nom del col•lectiu que aplega a un ample grup de professionals de la cuina i de la restauració. Des de l’any 1995 treballa en l’objectiu de promocionar la qualitat gastronòmica del territori i en identificar l’Empordà com una destinació gastronòmica de primera magnitud.

A continuació, en Martí Sabrià opina que les estrelles d’aquest atípic any, reflecteixen l’èxit de la cuina del nostre territori. La “nostra cuina”, una cuina amb “molta identitat i qualitat” que ha estat reconeguda internacionalment, en una guia de referència mundial com és la Guia Michelin.

Un punt important és que, per primera vegada, la nostra comarca consta d’un establiment amb dues estrelles. El que es tradueix com un nivell molt referencial, amb un total de tres dins del Gironès. Convertint Girona i el Baix Empordà en “un espai referencial gastronòmicament parlant”.

El Gironès, un destí gastronòmic

Amb poca distància entre els galardonats, suposa tota una justificació per dur a terme un viatge gastronòmic. El qual, suposa un turisme en augment els últims anys entre la classe alta.

Casamar, els Tinars, Bo.Tic… un triangle gastronòmic ideal per un viatge gastronòmic. Una proposta per conèixer el potencial gastronòmic del Gironès.

A continuació, preguntem a en Martí Sabrià sobre els resultats de la gala d’aquesta edició d’enguany.

D’altra banda, en Martí fa menció del col·lectiu de cuiners joves que han estat guardonats. Ho qualifica d’una generació que “encara té molt recorregut, però sobretot fan molt de líders i arrosseguen molta gent”.

El Bo.Tic aconsegueix la segona estrella Michelin. (DdG)

Quim Casellas, del Casademar a Llafranc

Convé ressaltar el mantinent de l’estrella Michelin per novè any consecutiu, d’en Quim Casellas del Casademar.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).