Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


‘Estiu del desconcert’ d’Àngel Quintana a la Vitel·la de Palafrugell

Escrit per el 12 de Març de 2021

  • La presentació de l’obra Estiu del desconcert d’Àngel Quintana tindrà lloc aquest diumenge a les 12 h a la Vitel·la Espai Fòrum de Palafrugell.
  • L’acte comptarà amb les intervencions del cantautor “Mazoni” Jaume Pla i la Teresa Cabruja, professora en psicologia a la Universitat de Girona.

En el matinal de Ràdio Palafrugell, contactem amb l’Àngel Quintana, catedràtic d’Història i Teoria del Cine i Degà de la Facultat de Lletres a la Universitat de Girona. A més de conversar sobre l’efecte de la pandèmia en la cultura, Quintana ens fa una síntesi sobre la seva obra Estiu del Desconcert que aquest diumenge a les 12 h serà presentada a la Vitel·la Espai Fòrum de Palafrugell.

Per començar, Quintana defineix l’obra com un “triple salt mortal” per la seva reflexió a tres bandes. D’una banda, les cites del segle XVI per Montaigne, el present en context de pandèmia i, per últim, la música.

En el moment que comença la desescalada, Quintana s’interessa per la nova “convivència amb el virus”. En aquest punt, l’autor descobreix com Montaigne ja va reflexionar sobre les qüestions humanes que ens estaven passant. I això, ho va enllaçar amb les cançons.

‘L’estiu del desconcert’

A continuació, l’autor comparteix que el títol és el mateix que tenia el fil de Facebook on va començar a compartir les reflexions del confinament acompanyades de peces musicals. A més, atribueix el títol al desconcert que es vivia a l’estiu a causa de les contradiccions en les restriccions.

D’entre altres qüestions humanes, en el llibre Quintana exposa diferents preocupacions. D’entre elles, la vulnerabilitat social de la joventut en temps de pandèmia.

Finalment, adjuntem l’entrevista completa amb l’Àngel Quintana, autor de l’Estiu del desconcert. Al llarg de la conversa, a més de l’obra tractem altres temes com els efectes de la pandèmia a la cultura i del confinament als diferents àmbits de la societat.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).