Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Premis T de Turisme 2022

Escrit per el 20 d'Abril de 2022

  • La Fundació Jordi Comas Matamala reconeix públicament la tasca a favor del turisme del músic Ricard Gili, el cuiner Toni Izquierdo, la Cantada d’Havaneres de Calella i la família Ensesa.
  • El lliurament dels premis tindrà lloc el pròxim divendres, 22 d’abril, en el decurs d’un sopar a l’Hotel Costa Brava de Platja d’Aro.

L’acte de lliurament dels V Premis T de Turisme que atorga la Fundació Jordi Comas Matamala en el decurs del IX Memorial Jordi Comas, tindrà lloc el pròxim divendres 22 d’abril, a partir de les 20.00 a l’Hotel Costa Brava de Platja d’Aro.

El premi, simbolitzat per la lletra ‘T’, s’inspira en els conceptes que defineixen els eixos de la Fundació Jordi Comas Matamala: Turisme i Transversalitat. El guardó, creat per l’artista David López, representa l’entorn mediterrani que li és propi: una lletra ‘T’ en ferro massís, que recorda una àncora rovellada pels anys com a símbol de l’antiguitat de les civilitzacions que l’envolten i una base en fusta d’olivera centenària. Amb aquest conjunt, l’artista vol fer entendre que el creixement lent de la fusta ha estat paral·lel al creixement del turisme. El president de la Fundació Jordi Comas, Martí Sabrià, destaca que els guardons volen premiar

La Fundació Jordi Comas Matamala va instaurar aquests premis amb el propòsit de donar relleu a les persones o a les iniciatives que excel·leixin en el sector turístic i en una visió transversal del turisme des de diferents àmbits socials.

Aquest any, entre els guardonats hi ha el músic Ricard Gili, per la seva tasca d’incorporar la música de jazz a la proposta turística.

A més, s’hi suma el cuiner Toni Izquierdo per la seva aportació a l’excel·lència de la gastronomia de l’Empordà.

També hi ha l’especial reconeixement a la Cantada d’havaneres de Calella per la projecció de la marca turística Empordà-Costa Brava. En aquest cas, es dona el guardó a l’Ajuntament de Palafrugell i a l’Institut de Promoció Econòmica.

El Premi T 3 Pioners

Per altra banda, l’any passat la fundació va incorporar el lliurament d’un quart guardó, el Premi T 3 Pioners, concebut com un reconeixement a aquelles persones, empreses o institucions que, des de qualsevol àmbit, hagin estat precursores del fenomen turístic, en el sentit més ampli. Aquest any, el Premi T 3 Pioners el rebrà la família Ensesa, per haver fet de s’Agaró una insígnia del turisme de luxe a la Costa Brava.

La creació d’aquest premi s’emmarca en el conveni de col·laboració impulsat per les Fundacions Climent Guitart, CETT i Jordi Comas. Amb aquest guardó es pretén posar en valor la visió comuna d’aquests tres pioners del turisme a Catalunya que van ser Climent Guitart, Gaspar Espuña i Jordi Comas.

Presentació de les activitats d’aquest any

En el decurs de l’acte, presentat pel periodista Josep Puigbó, el director de la Fundació Jordi Comas, Martí Sabrià, presentarà el programa d’activitats de l’entitat per tot aquest any. L’objectiu serà tenir més presència al carrer amb un major nombre d’activitats.

L’acte, que clourà el president de la Diputació de Girona i president del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, Miquel Noguer, comptarà amb l’actuació musical de Sunset Combo, sota la direcció de Marta Sarquella.

Els guardons es lliuraran en el decurs d’un sopar, servit pel Restaurant Aradi, i l’acte es podrà seguir en temps real, ja que serà retransmès per streaminga través del Canal de YouTube de la mateixa fundació. A partir de les 23.00, per Televisió Costa Brava en diferit.

Sobre la fundació Jordi Comas Matamala

La Fundació privada Jordi Comas Matamala es va constituir el 24 d’abril de 2015 a Castell-Platja d’Aro i el seu patronat està presidit per la senyora Carme Hospital i Poch. Una de les raons de ser de la fundació és la de continuar teixint la xarxa de complicitats que en Jordi Comas va bastir al voltant del turisme com a fet transversal i de gran importància en la nostra societat.

La fundació, per tant, té per objecte el manteniment de la seva memòria i el seu compromís cap a la Costa Brava, tot desenvolupant iniciatives i activitats per promoure i crear un marc permanent de pensament que aporti al món del turisme un seguit de pautes i orientacions que l’ajudin a progressar, conèixer i debatre les tendències del turisme en constant evolució, traslladar a les empreses i a les institucions el coneixement obtingut, promoure el valor del capital humà en l’activitat turística i fomentar el diàleg entre el sector turístic i els diferents actors socials per crear consciència sobre la seva transversalitat.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).