Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Piferrer: “Actuarem allà on s’ocupi la via pública i el vianant no pot passar”

Escrit per a 19 de Febrer de 2021

  • Resposta de l’alcalde de Palafrugell al malestar expressat per Bàrbara Hallé als micròfons d’aquesta emissora.
  • Considera que la primera línia de mar s’ha de reordenar per estètica i de cara als vianants.

L’entrevista de la presidenta de l’Associació Turística de Palafrugell, Bàrbara Hallé a Ràdio Palafrugell va tenir molt de ressò a les xarxes socials. Dos dies després d’aquesta conversa, Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell s’ha mostrat contundent en afirmar que “actuarem allà on s’ocupi la via pública i el vianant no pot passar“. No obstant això, s’ha mostrat obert a posposar altres ordenacions, com a la plaça Promontori de Llafranc, que es farà passat aquest estiu.

Sota la premissa que estudiaran cas per cas, Josep Piferrer ha respost al malestar que l’ATP va mostrar aquesta setmana. D’altra banda, però, també ha estat clar en el sentit que obligaran a modificar l’ocupació de via pública en aquells espais que el pas per a vianants sigui inferior a un metre.

Per aquest motiu, Piferrer no considera adequat que des de l’ATP es parli d’una problemàtica atès que hi ha casos diferents. Així, ha apuntat que les modificacions a plaça Promontori o al passeig Cypsele de Llafranc es posposaran per després d’aquest estiu.

Així, l’alcalde palafrugellenc no ha parlat de moratòria d’un any. Aquesta opció només seria possible si aquest estiu els establiments no poguessin dur a terme una activitat “normal”.

Tamariu i les voltes de Calella punts conflictius

Preguntat sobre quin eren els punts més crítics respecte aquesta problemàtica, Josep Piferrer ha apuntat al passeig de Tamariu i a les voltes de Calella de Palafrugell, en les que no hi ha els restaurants.

Per últim, al voltant de l’actitud de Jaume Palahí, regidor d’Urbanisme i que va ser acusat d’una actitud poc empàtica amb els establiments afectats, Piferrer d’una banda, ha fet costat al regidor, tot i reconèixer que ell no era present en les converses. A més, ha contextualitzat que el que va transmetre Palahí era la voluntat de l’equip de govern.

Així doncs, segons ha explicat Josep Piferrer a Ràdio Palafrugell, allà on el consistori hi pugui actuar es deixarà de marge aquest estiu. Això sí, sempre i quan els vianants tinguin suficient espai per passar.

Podeu escoltar l’entrevista íntegra en la que Josep Piferrer explica com actuarà el consistori respecte a l’ordenació de via pública al següent arxiu, a partir del minut 21.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *