Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Malestar entre els establiments turístics de Palafrugell

Escrit per a 17 de Febrer de 2021

  • Bàrbara Hallé, membre de l’Associació Turística de Palafrugell, explica que estan molests amb la voluntat de l’Ajuntament de tirar endavant les modificacions de via pública.
  • Apunta que l’actitud de Jaume Palahí, regidor d’Urbanisme, ha sigut molt poc empàtica amb els establiments.

La modificació de les ocupacions de la via pública als nuclis de platja ha provocat un enfrontament entre l’ATP, l‘Associació Turística de Palafrugell i l’Ajuntament. Bàrbara Hallé, membre de l’ATP, propietària de l’Hotel Sant Roc i presidenta de l’Associació d’hosteleria i Turisme de la Costa Brava Centre, ha exposat el sentir dels establiments dels nuclis de Palafrugell. A més, en concret, ha posat el focus sobre el regidor d’Urbanisme, Jaume Palahí.

Hallé ha comentat que aquesta informació els va arribar fa unes setmanes. En una reunió en la que l’ATP volia parlar d’ajornar les taxes d’aquest any, es van assabentar d’aquesta voluntat.

Així, la tensió sorgeix per la insistència de Jaume Palahí, regidor d’Urbanisme, d’aplicar aquest canvi de normativa aquest mateix any.

La nova normativa de la via pública implica modificar els metres quadrats de terrassa. En aquest sentit, hi ha establiments de primera línia de mar que podrien perdre tot aquest espai.

“Estem demanant aquesta moratòria de dos o tres anys, el que es requereixi per poder començar a treure el cap de sota l’aigua”.

Barbara Hallé

Complir la normativa, però més endavant

Bàrbara Hallé s’ha mostrat oberta a complir amb la normativa, però ha recordat que en d’altres ocasions s’ha sigut més flexible. A causa de la COVID-19, argumenta que “ara no és el moment“, i demanen ajornar aquesta modificació un parell d’anys.

D’altra banda, Hallé ha definit l’actitud de Jaume Palahí com a “poc empàtica” en les reunions que ha tingut amb els establiments.

A més, ha anat una passa més enllà, i ha compartit que alguns establiments, li han fet arribar que s’han sentit amenaçats.

Podeu recuperar l’entrevista íntegra de Rafel Corbí amb Bàrbara Hallé al següent arxiu.


Opinions dels lectors
  1. Marion Meier   On   26 de Febrer de 2021 at 18:19

    Qui vindrá a Calella,Llafranc i Tamariu si desapareixen la mitat des terrasses davant de mar. Quin mal fan? Han estat allá desde que va començar el turisme!
    Es que COSTA se ha proposat de aruinar els propietaris d’els establiments i aixi al mataix temps l’ economía catalana i espanyola?
    Busquen la ruina del turisme ,del poble català??

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *