Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Pau Lladó: “És fàcil moure’s en cotxe per Palafrugell? No, gens ni mica”

Escrit per el 15 d'Octubre de 2022

  • Des del consistori es reconeix la dificultat de moure’s en cotxe, però s’ha apostat per fer més fàcils els desplaçaments a peu o en bicicleta.

El regidor de mobilitat, Pau Lladó, reconeix a Ràdio Palafrugell que la mobilitat en cotxe a Palafrugell és complicada. Afegeix que s’ha apostat pels viatges a peu i fer de plataforma única alguns carrers, com el Progrés, el Cervantes o el de Sant Sebastià.

Destaca que també s’està treballant per a acabar els carrils bici ja disponibles, facilitant l’accés al nucli de Palafrugell.

Lladó remarca que hi ha força consens entre les forces polítiques sobre el Pla de Mobilitat Urbana que s’acabarà a finals d’any o a principis del vinent. Aquest determinarà quines seran les polítiques que s’hauran d’aplicar fins a l’any 2030, tenint molt present la sostenibilitat. Així mateix, també afirma que en el pla actual es plantejaven canvis a la plaça Priorat de Santa Anna i a la carretera vella de Calella, amb el suport dels diferents partits.

El regidor reconeix que cal emmirallar-se més amb altres països europeus i afirma que estem en un moment d’impàs, accelerat per la guerra d’Ucraïna. Destaca que, sent conscients dels canvis, cal centrar-se menys en el vehicle privat i plantejar ciutats amb més espais per a vianants i transport públic, el qual també s’haurà d’adaptar a les noves necessitats.

Per acabar, Pau Lladó fa balanç del seu mandat com a regidor de Mobilitat a l’Ajuntament de Palafrugell. Reconeix que ha rebut queixes per les seves decisions, però també afirma que se l’ha felicitat. Per altra banda, comenta que va formar-se amb experts abans d’ocupar el càrrec i “que li ha faltat temps per fer més coses”.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).