Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell vol ampliar el porta a porta

Escrit per el 25 d'Octubre de 2021

  • La tècnica de gestió de residus, Judit Mitjà explica que estan avaluant totes les comunitats de més de 8 veïns per saber quin és el millor sistema.

L’àrea de Qualitat Urbana de l’Ajuntament de Palafrugell vol ampliar el porta a porta més enllà del centre del municipi. Així, estan estudiant tots els immobles de més de 8 habitatges per saber quin és el sistema que pot funcionar millor.

Judit Mitjà forma part del joves titulats en pràctiques que han començat a treballar a l’Ajuntament en les darreres setmanes. El projecte que ha de desenvolupar a l’àrea de Qualitat Urbana està relacionat amb la gestió de residus. En aquest sentit, s’enfoca en fer un estudi per saber quin sistema de recollida és millor per a cada comunitat de veïns. Aquesta valoració es fa amb l’objectiu d’augmentar el percentatge de recollida selectiva.

Aquest estudi es fa també als nuclis de platja de Calella de Palafrugell, Llafranc, Tamariu i Llofriu. Mitjà apunta que als nuclis de platja hi ha comunitats molt més gran que al poble

Ampliar el porta a porta

Actualment a Palafrugell hi ha dos sistemes de recollida de residus: el porta a porta i a través del contenidors. El primer es fa, de moment, només al centre del municipi, tot i que la intenció de l’àrea és ampliar-lo.

Aquesta és l’objectiu de l’àrea de Qualitat Urbana, però no és un procés fàcil ja que implica diversos canvis administratius.

Respecte al funcionament actual del porta a porta al centre del municipi, des de l’àrea estan satisfets. No obstant això, recorden que s’han introduit canvis per millorar l’eficiència del servei. Uns canvis en el calendari que es va fer a través d’una campanya informativa, però al que els veïns i veïnes es van adaptar “prou bé“.

Podeu recuperar l’entrevista íntegra amb Judit Mitjà Adam, tècnica de gestió de residus de l’Ajuntament de Palafrugell al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).