Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell vol acabar amb l’incivisme dels usuaris de patinets i bicicletes

Escrit per el 16 de Novembre de 2021

  • El passat mes de març es va elaborar un tríptic per recordar la normativa de circulació a bicicletes i als vehicles de mobilitat personal, els coneguts com a patinets.
  • La proliferació dels patinets elèctrics, però, fa necessari que es faci una campanya més efectiva.

L’augment del patinet elèctric com a mitjà de transport, farà que l’Ajuntament de Palafrugell iniciï una campanya informativa per recordar quina és la normativa per aquest tipus de vehicles de mobilitat personal. També es posarà el focus en les bicicletes que, en moltes ocasions, passen per les voreres. Un tema, però que posa de manifest que no gaudeixen de tot l’espai necessari.

Tot i que l’ordenança municipal contempla quin és l’ús adequat dels vehicles de mobilitat personal, els patinets, la proliferació d’aquests fa necessari una nova campanya informativa.

Pau Lladó, regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Palafrugell reconeix que cal dotar d‘espais segurs perquè hi puguin circular. En aquest sentit, Lladó admet que cal treballar en aquesta línia per evitar que circulin per les voreres.

D’altra banda, també avança que s’iniciarà una campanya informativa per incidir en aquests comportaments incívics. En aquest cas a peu de carrer.

Lladó recorda que es va fer un tríptic informatiu que es va repartir a totes les escoles del municipi. No obstant això, és un tema en el que hi volen estar a sobre. En aquesta nova campanya el regidor de Mobilitat apunta que seran més durs amb les actituds incíviques. A més, també explica que la zona centre és plataforma única i que, per tant, vianants i usuaris de patinets i bicicletes comparteixen un mateix espai.

La solució: més carrils bici

Pau Lladó explica que serà una campanya principalment informativa, però no descarta que s’apliquin sancions.

Segons el regidor de mobilitat, però, la única solució per acabar amb aquest problema és fer més carrils bicis. Una vies que seran segregades d’on passen els cotxes o de via compartida en aquells carrers que no siguin prou amples.

Uns carrils bicis que no només s’han d’habilitar a l’exterior del municipi, sinó que també han d’arribar al centre per tal que aquest turisme sostenible facin despesa en els establiments del poble.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).