Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell tem un efecte crida pel fi del toc de queda

Escrit per el 5 d'Agost de 2021

  • La Junta de Govern ha aprova un acord en el que es demana mantenir el toc de queda per la gran ocupació turística que té el municipi aquests dies

Palafrugell ha aprovat un acord de Junta de Govern en el que demanarà al PROCICAT que el municipi segueixi comptant amb el toc de queda nocturn. Així, com va avançar Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, es fa oficial aquesta petició per tal d’evitar un efecte crida per la fi del toc de queda al municpi.  

Dimarts a la tarda saltava la notícia que la bona tendència de la COVID a Palafrugell feia que el municipi sortís de la llista en la que hi havia restriccions de mobilitat nocturna. Aquest fet ha suposat un maldecap per al consistori. En aquest sentit, Josep Piferrer apunta que “aquesta mesura ens arriba un 7 d’agost quan estem en el punt més elevat d’ocupació turística. El nostre municipi té 23.000 habitats però actualment podem arribar el caps de setmana al voltant dels 90.000″. A més afegeix que “el confinament nocturn ens suposa una eina fonamental que ens facilita la tasca d’evitar grans aglomeracions difícils de controlar a les zones de platja. Deixar-nos sense aquesta mesura ens crearà grans dificultats de control”.

Més recursos per fer front a un possible efecte crida

El fet de sortir de la llista amb municipis amb toc de queda, l’Ajuntament ho considera com una mala notícia. En aquesta línia, considera prioritari que es mantingui durant els propers 15 dies el toc de queda nocturn. D’altra banda, en cas que decaigui aquesta mesura exigeix un suport extra des d’altres administracions per tal d’ajudar el control de les aglomeracions per evitar l’extensió i els possibles rebrots del Covid-19.

L’alcalde de Palafrugell també destaca que les últimes setmanes la Policia Local ha estat desbordada realitzant el control de totes aquelles persones que no complien el confinament nocturn. I ara, però, tem que es produeixi un efecte crida entre tots els que busquen allargar la festa i que es troben en municipis propers en els que encara hi haurà toc de queda nocturn.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).