Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell serà el punt central de vacunació per infants al Baix Empordà

Escrit per el 10 de Desembre de 2021

  • Tot i que encara no se sap quan començarà la vacunació als infants de 5 a 11 anys, la doctora Anna Ribera avança que La Bòbila de Palafrugell serà l’espai central al Baix Empordà.

Dimecres vinent començarà la vacunació de la COVID als infants entre 5 i 11 anys a Catalunya. Aquesta vacunació es farà als vaccinòdroms i amb cita prèvia. En aquest sentit, Palafrugell serà el punt central de vacunació per infants al Baix Empordà.

La doctora Anna Ribera, Directora Assistencial dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) actualitza la situació de la vacunació a nivell comarcal. En aquest sentit, detalla que l’administració de primeres i segones dosis ha crescut un 10% des de la implantació del passaport COVID a restauració, gimnasos i residències.

Per la seva banda, respecte les terceres dosis, explica que s’estan punxant als majors de 60 anys. L’única restricció és que faci 6 mesos que se’ls hi ha administrat la segona dosi. La doctora Ribera també recorda que estan posant vacunes de recordatori als vaccinats amb Jansen.

D’altra banda, també avança que Palafrugell serà el punt central de vacunació entre els infants. El fet de no disposar del Palau Firal de Sant Antoni de Calonge fa que l’espai més gran a la comarca sigui el de la Bòbila. Encara, però, no se sap la data en la que es començarà a punxar als nens i nenes entres 5 i 11 anys. No obstant això, la doctora Anna Ribera avança que serà en horari de tardes i diferenciat dels adults.

A més, també comenta que han rebut el vist-i-plau per vacunar en espais annexos a les escoles de la comarca. Ribera comenta que l’objectiu és donar el màxim de facilitats a les famílies, ja que no tothom es pot desplaçar fins a Palafrugell.

Estabilització del percentatge de proves positives

Per altra banda, amb la Directora Assistencial del SSIBE també hem actualitzat la situació d’aquesta nova onada de la pandèmia. En aquest sentit, respecte la setmana passada hi ha hagut una estabilització en el percentatge de proves que han donat positiu.

Actualment hi ha 8 pacients COVID ingressats a l’Hospital de Palamós i en tenen dos de sospitosos. Respecte si algun d’aquests correspon a la variant Òmicron, Ribera explica que si no hi ha una sospita, no es fa el rastrejament. En aquesta línia, la setmana passada sí que van tenir un cas, que es va aïllar immediatament.

Podeu recuperar l’entrevista íntegra amb Anna Ribera, a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).