Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Preocupa l’índex de vacunats entre els joves de 20 a 34 anys

Escrit per a 28 de Setembre de 2021

  • Aquest mes de setembre la vacunació s’ha estancat. Preocupa la franja dels 20 als 34 anys que presenta un percentatge de pauta completa més baixa que la resta de franges.
  • La doctora Lola Lario, directora del CAP de Palafrugell avança que estan treballant per arribar a sectors de la població més reticents a immunitzar-se.

Aquest ma´tí hem visitat el Centre d’Atenció Primària del municipi per conèixer l’estat de la vacunació a Palafrugell. Com a la resta del país, en aquest mes de setembre aquesta s’ha estancat. A més, el punt que més inquieta als professionals de la salut, és la franja de joves entre 20 i 34 anys. Malgrat que fa mesos que està oberta la vacunació per aquesta franja d’edat, el percentatge d’immunitzats a Palafrugell, amb prou feines arriba al 60%.

La doctora Lola Lario ha atès la visita de Ràdio Palafrugell per intentar donar una empenta a la vacunació. En aquest sentit, les xifres corroboren que en el darrer mes, les persones que es volen vacunar han disminuït. La directora del CAP apunta tres perfils de col·lectius que no es volen vacunar.

En aquesta línia, convèncer aquests escèptics és el principal objectiu del CAP de Palafrugell. Entre aquestes persones amb més dubtes hi ha els joves de 20 a 34 anys. La doctora Lario recorda que el fet de ser jove no immunitza davant la COVID.

Una reticència d’aquest sector de la població que, Lario admet que no saben com abordar. No obstant això ha avançat que estan treballant conjuntament amb CatSalut i l’Ajuntament de Palafrugell per arribar a aquest col·lectiu.

Vacunació al local social de la Sauleda cada divendres

Entre les mesures que s’ha pres per arribar a les persones que no s’han vacunat hi ha un canvi d’ubicació del centre de vacunació. Així, la doctora Lola Lario apunta que a partir d’aquest divendres es vacunarà al local social de la Sauleda. A més, es farà en horari de tarda perquè es considera que pot facilitar que hi acudeixi més gent.

A més, qualsevol veí del Baix Empordà es podrà vacunar, sense cita prèvia, a qualsevol municipi de la comarca. Una novetat més per facilitar que tothom accedeixi a la vacunació.

Per últim, la directora del CAP de Palafrugell admet que després d’uns mesos de juliol i agost molt complexes per la cinquena onada, la davallada en les últimes setmanes ha estat considerable. A més, apunta que les persones que donen positiu, actualment, són casos més lleus que en el pic de la darrera onada.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *