Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell en Comú Podem proposa tractar els residus en un lloc proper i que serveixi per a generar energia

Escrit per el 26 de Setembre de 2023

  • Caldria buscar un indret per instal·lar una planta de residus a prop, però Josep Ferrés assegura que si està ben construïda no faria molta pudor ni soroll.

Palafrugell en Comú Podem proposa tractar els residus en una zona propera i que serveixi per generar energia. Expliquen que es podria fer com a mancomunitat entre municipis. El portaveu de Palafrugell en Comú Podem, Josep Ferrés, destaca a l’Esmorzar de Ràdio Palafrugell que, si es tirés endavant, caldria buscar on instal·lar una planta de residus.

Ferrés assegura que una planta ben construïda no faria molta pudor ni sorolls als veïns. El portaveu també assegura que generaria llocs de treball i “que seria una de les feines del futur”.

Accepta que hi hauria gent que faria mobilitzacions en contra la creació de la planta i que cal aportar “un pensament divers que permeti que les coses avancin”.

Afegeix que estan estudiant quines opcions de canvi de recollida i tractament de residus es poden fer. Fins i tot, prescindir de la recollida selectiva als habitatges i després, tenir una planta de triatge. Ferrés assegura que es fa en altres països i que en pròxims mesos presentaran una moció amb quina solució troben.

Els comuns han presentat una instància que reclama que els propietaris dels establiments de restauració buidin els recipients abans de llençar-los a les escombraries. També, que l’empresa concessionària garanteixi l’estanquitat dels seus transports i evitar els vessaments de líquids que embruten el terra.

La regidora Salma Laghzaoui assegura que “no s’ha notat el pla de xoc de l’estiu” en la majoria de zones del municipi.

Per altra banda, en el ple municipal ordinari presentaran una moció sobre les ordenances de l’espai públic i que afecten l’ocupació dels aparadors, la retolació i les façanes comercials a la via pública. Consideren que embellir el centre de Palafrugell, establir espais pels infants al centre o potenciar el transport públic entre els diferents nuclis pot potenciar l’arribada de visitants al nucli de Palafrugell.

També, volen crear un control d’ús dels habitatges turístics, que es compleixin les llicències i que siguin sostenibles. En aquest sentit, Ferrés assegura que haurien de tenir un nivell energètic A, és a dir, el màxim.

I demanaran que el Pla Local d’Habitatge tingui una visió antiracista. Laghzaoui explica que no contemplen els casos racistes que poden dificultar els lloguers de les persones nouvingudes. La regidora explica que hi ha legislacions que ho han d’evitar, però és una pràctica comuna.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).