Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell contra la violència masclista

Escrit per el 25 de Novembre de 2019

  • Per onzè any consecutiu s’ha fet la tradicional encesa d’espelmes amb més d’un centenar de persones.
  • També s’han presentat tres murals i la cançó Quan salta l’alarma de Marina Gil

La tradicional encesa d’espelmes del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones celebrada avui ha posat de manifest que Palafrugell lluita contra la violència masclista. D’altra banda, l’acte també ha servit per presentar la cançó i el videoclip de Quan salta l’alarma de la palafrugellenca Marina Gil. A més, enguany com a principal novetat tres il·lustradores palafrugellenques han fet tres murals commemoratius del 25N.

Així doncs, diferents artistes de Palafrugell han col·laborat per crear un projecte comú contra la violència masclista. Aquesta iniciativa de les Àrees de Joventut i Benestar Social de l’Ajuntament, té com a objectiu promocionar els joves artistes del municipi. A més, també persegueix sensibilitzar la població juvenil del risc del masclisme i les agressions contra les dones.

Quan salta l’alarma de Marina Gil

Quan salta l’alarma ha estat la cançó triada aquest any per sensibilitzar els joves de Palafrugell en la lluita contra la violència masclista. Escrita i interpretada per Marina Gil, la cançó parla dels perills del masclisme en una relació i de la importància que té per a la dona acabar-la en el moment que detecta indicis de violència. 

Marina Gil és una artista polifacètica, que combina la narració oral i la música amb influències llatines en totes les seves creacions. La cançó ha estat produïda als estudis de Can Genís, seu de l’àrea de Joventut, pel músic Albert Such i ha comptat amb la col·laboració de la banda de percussió Pàtitis i de Cèlia Olivera a la guitarra.

Videoclip Quan salta l’alarma de Marina Gil

El Punt Òmnia de Palafrugell ha estat l’encarregat de crear el videoclip promocional. La gravació també ha comptat amb la participació de tres ballarines del municipi: Ainhoa González, Mar Madí i Roxana Elena Mereuta.

Sensibilització contra la violència masclista

Des de l’any 2013, les àrees de Joventut i Benestar Social de l’Ajuntament impulsen un projecte de sensibilització contra la violència masclista. El projecte té un doble objectiu: sensibilitzar els joves sobre la problemàtica de la violència envers les dones i promocionar músics i artistes del municipi.

Durant el dos primers anys, el projecte només va incloure la gravació de la cançó. A partir de 2015, es va iniciar la gravació del videoclip de la cançó. Així doncs, aquest any el projecte ja compte amb 5 videoclips contra la violència masclista.

Diferents artistes han escrit i gravat cançons que es poden veure al canal de Youtube de Can Genís. En tots aquests anys hi han participat: Mokro, Rita Valero, Saidé i Modais, Festuc’s, Anna Sàez i Baba Flow, a més de diferents creadors audiovisuals, actors i joves de municipi.

Llum contra la violència masclista a Palafrugell
Marina Gil al set de Ràdio Palafrugell en l’especial contra la violència masclista

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).