Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Anna Grimal, Montserrat Català i Bruna Valls pinten pel 25N

Escrit per el 21 de Novembre de 2019

  • Tres murals il·lustrats per les tres palafrugellenques serà la principal novetat dels actes entorn el Dia Internacional contra la violència masclista a Palafrugell.

El proper 25 de Novembre Palafrugell ha organitzat tota una sèrie d’actes per commemorar el Dia Internacional contra la violència masclista. En aquest sentit a la tradicional encesa d’espelmes, ja fa sis anys que també es crea una cançó i un videoclip. Enguany, a més, les il·lustradores Anna Grimal, Montserrat Català i Bruna Valls han fet tres murals en motiu del 25N.

L’Anna i la Montse han passat pels estudis de Ràdio Palafrugell per donar-nos els detalls de com ha estat el procés de producció. En aquest sentit, ha destacat que van començar a treballar sense haver escoltat la cançó de la Marina Gil, però que un cop la van escoltar van veure que les idees encaixaven.

Malgrat que les tres il·lustradores tenen estils diferents, totes tres es van decidir en que el missatge que es transmetés fos en positiu. És a dir, reforçant l’autoestima i l’empoderament de les dones, conceptes cabdals per Anna Grimal a l’hora d’educar als infants.

Estils i maneres de treballar diferents

Més enllà de l’estils de cada artista, també ens han explicat la manera de treballar que té cadascuna, un fet que també té a veure amb el caràcter. Primer l’Anna ens explica com va decidir-se per la seva idea.

D’altra banda, la Montse remarca que és important decidir-se per no estar canviant constantment. No obstant això, admet que necessita estar 100% que la idea que té és la bona.

Els treballs ja estan acabats, tot i que fins el dilluns no veuran la llum. L’Anna i la Montse han mostrat la satisfacció per la feina feta i també han avançat que en tots tres murals hi surten dones. En el cas de l’Anna en surten dues i en el de la Montse i la Bruna una. Un cop s’hagi fet l’acte del 25N a plaça Nova, les tres obres es podran veure al renovat espai de Can Genís.

En els propers die repassarem la resta d’activitats entorn el dia contra la violència masclista. Us deixem l’entrevista íntegra amb les il·lustradores Anna Grimal i Montserrat Català entorn el 25N en el següent arxiu.

Actes a Palafrugell del Dia Internacional contra la violència masclista


Opinions dels lectors
  1. Rosa el 21 de Novembre de 2019 a les 21:48

    Quines ganes tinc de poder gaudir d aquestes obres! M encanta la idea de poder inspirar-se de una lletra i musica. Es molt interessant i bonic poder treballar aixi.

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).