Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell col·labora amb el Projecte Rossinyol

Escrit per el 18 de Novembre de 2019

Per 9è any consecutiu Palafrugell col·labora amb el Projecte Rossinyol. Així, divendres passat es va donar el tret de sortida amb un acte al Centre Municipal d’Educació Núria Rivas Mascarós. En aquest edició hi participen vuit universitaris i vuit infants d’origen estranger residents a Palafrugell.

El projecte està impulsat per la xarxa d’universitats europees, en la que hi està adherida la Universitat de Girona. A més, durant l’acte hi va haver la presència dels mentors i dels alumnes participants. D’altra banda, també hi van esser presents Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, Mònica Alcalà, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Palafrugell, i Rita Ferrer, representant de la Universitat de Girona pel Projecte Rossinyol.

El Projecte Rossinyol és un programa que es basa en la relació entre mentors i mentores i l’alumnat. Així ho explica Bàrbara Romero del CME de Palafrugell.

Afavorir la integració cultural, social i lingüística

El Projecte Rossinyol pretén establir una xarxa de relacions, un conjunt de pràctiques i de dinàmiques entre estudiants de diferents facultats de la UdG i alumnes d’origen estranger de les escoles i instituts de les comarques de Girona. La finalitat del projecte és afavorir la integració cultural, social i lingüística d’aquest alumnat. A més, que la UdG i el conjunt d’institucions que hi participin contribueixin a la sensibilització entorn de la igualtat i la inclusió social.

Aquest any, Palafrugell compta amb la participació d’alumnes de les escoles Barceló i Matas, Torres Jonama, Pi Verd i Carrilet, i dels instituts Frederic Martí Carreras i Baix Empordà. En total, es disposa de 8 mentors que es troben amb els nois i noies nouvingudes per compartir estones de lleure.

Així, l’objectiu és afavorir el desenvolupament i consolidar la integració social, cultural i lingüística d’aquests.

Els estudiants i les estudiants de la UdG que s’ofereixen com a voluntaris per al mentoratge, se’ls assigna un tècnic de la UdG que els forma. A més, al final, reben un certificat per la formació i per la tasca realitzada, i se’ls reconeixen crèdits de reconeixement o de lliure elecció.

A més de Palafrugell municipis com Girona, Santa Coloma de Farners, Olot, Figueres, Palamós o Banyoles, entre d’altres, també participen de la iniciativa. Així doncs, un any més, i ja en van 9, Palafrugell col·labora amb el Projecte Rossinyol.


Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, Mònica Alcalà, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Palafrugell, i Rita Ferrer, representant de la Universitat de Girona pel Projecte Rossinyol, amb els infants i alguns dels mentors participants al Projecte Rossinyol.

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).