Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell aconsegueix 163 donacions de sang

Escrit per a 22 de Febrer de 2021

  • Conversem amb la tècnica de promoció del BST de Girona, la Meritxell Casacuberta.
  • Èxit de participació en la campanya de donació de sang d’aquest dissabte a Palafrugell.
  • Aquest diumenge donació de plasma adreçada a persones que hagin passat la COVID.

Un total de 163 donacions de sang són les que es van fer aquest dissabte passat a Palafrugell. Comentem amb la tècnica de promoció del Banc de Sang i Teixits de Girona aquesta xifra extraordinària. A més, també recordem la donació de plasma d’aquest diumenge 28 de febrer. Una donació, especialment, dirigida a persones que hagin passat la COVID.

En primer lloc, escoltem la valoració de la jornada de la mà de la tècnica de promoció del BST a la província de Girona. La Meritxell Casacuberta, ens explica que en dues ocasions van haver d’ampliar les peticions d’inscripció; El que es traudeix com un creixement de la població donant a Palafrugell.

Pel que fa a la participació, un total de 163 ciutadans i ciutadanes van assistir a la donació. Amb un percentatge molt baix de persones que, tot i inscriure’s, no van poder assistir.

D’altra banda, en relació amb el perfil del donant, la mitjana d’edat oscil·la entre els 35 i 55 anys. Tot i que aquest any, també hi ha hagut un augment de la participació de donants joves.

En total, dels 163 participants, 21 eren nous donants i la resta, eren donants repetidors. Reflectint així una fidelitat de la població palafrugellenca quant a la campanya de donació de sang.

El primer cop que Palafrugell supera el centenar i mig de donants

Tal com ja vam comentar amb la Marissa Grassot de Càritas Palafrugell, Casacuberta ens recorda que la participació de la darrera campanya ha tancat les inscripcions amb un rècord històric al municipi.

“Les dues últimes vegades sí que hem passat els 100 donants, però feia uns anys que no arribàvem al centenar de donants, per tant són molts bons resultats.”

Meritxell Casacuberta, tècnica del BST de Girona.

Arriba la campanya de Donació de Plasma a Palafrugell

Davant el nivell de solidaritat a Palafrugell, el diumenge 28 de febrer arribarà al municipi la campanya de Donació de Plasma. Una campanya on, com ens detalla a continuació la Meritxell, la participació resulta imprescindible per al tractament dels ingressats per COVID-19.

Convé ressaltar que, el plasma de les persones que han passat la COVID-19, serveix com a tractament per als malalts del virus gràcies als anticossos que el cos ha creat en superar el virus.

A continuació coneixem de la mà de la Meritxell Casacuberta, quines són les condicions que ha de complir un o una donant de plasma.

Recordar que, la campanya de Donació de Plasma tindrà lloc el diumenge 28 de febrer de 9 a 14 h al Casal Parroquial. És molt important la inscripció prèvia a través del web del BST o al 607 428 868.

Per concloure, la Meritxell aprofita el nostre altaveu per agrair a tota la població participant, a la Creu Roja, a Càritas, a l’Ajuntament de Palafrugell i als alumnes del PTT de jardineria.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *