Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Oncolliga Girona presenta avui a les 19.30 h una conferència sobre càncer i envelliment

Escrit per el 4 de Febrer de 2021

  • Amb motiu del dia mundial contra el càncer, Oncolliga Girona ha organitzat una conferència online, avui dijous a les 19.30h
  • La conferència anirà a càrrec del Dr. Javier Menéndez, cap del Grup d’Investigació de “Metabolisme i Càncer”.
  • Es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube d’Oncolliga Girona.

Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell, entrevista per Rafel Corbí.

Aquesta tarda, amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer, la Fundació Oncolliga Girona organitza una conferència online que es podrà seguir en directe a través del seu canal de Youtube. Comptem amb la col·laboració de Lluïsa Ferrer, presidenta d’Oncolliga Girona, qui comparteix amb la nostra sintonia els detalls de la conferència.

D’entrada, la conferència anirà a càrrec del Dr. Javier Menéndez, cap del Grup d’Investigació de “Metabolisme i Càncer”, dins el Programa Contra la Resistència Terapèutica del Càncer de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (Idibgi).

Pel que fa a la conferència “Càncer i envelliment – Nous abordatges (gironins) contra l’altra pandèmia”, el Dr. Menéndez, ens explicarà les “raons mol·leculars” per les quals l’envelliment és el factor de risc més alt per a totes les malalties; des de la Covid-19 fins al càncer.

En concret, el doctor ens presentarà alguns abordatges que el seu grup d’investigació està desenvolupant a Girona. Aquests, treballen per combatre el càncer a través de la “maquinària cel·lular” de l’envelliment. Convé recordar que aquests estudis reben un important finançament dels diners recaptats per l’Oncotrail.

Per concloure, l’acte estarà moderat per la Dra. Carme Joly; neurocirurgiana i membre de l’equip tècnic de la Fundació Oncolliga Girona.

Enllaç per seguir la conferència en directe: https://youtu.be/PJlaPkHBYQc

La presidenta d’Oncolliga, Lluïsa Ferrer, ens recorda que és un any dur per l’entitat, a causa de les moltes anul·lacions que s’han produït d’activitats en les quals es recapten diners per al seu suport.

Avui és el dia mundial contra el càncer, i dins el programa especial informatiu que n’ha fet Ràdio Palafrugell, la Lluïsa ens vol transmetre un missatge d’esperança.

Per acabar, la Lluïsa Ferrer vol que siguem optimistes de cara al futur, ens parla de properes activitats d’Oncolliga i ens demana el nostre suport.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).