Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Continua l’onada de calor durant els pròxims dies

Escrit per el 13 d'Agost de 2021


  • Conversem amb en Josep Pascual de l’Observatori de l’Estartit per conèixer la previsió del temps d’aquest cap de setmana.
  • D’entre la previsió, destaca l’arribada d’una altra onada de calor més càlida, però més seca que l’actual.

Coneixem la previsió meteorològica d’aquest cap de setmana d’agost gràcies a les previsions de Josep Pascual de l’Observatori de l’Estartit. Durant l’entrevista, Pascual recorda l’alerta de la darrera previsió on avisava de l’arribada d’una onada de calor a partir de dimecres passat. A continuació, repassem la previsió d’aquests pròxims dies dins l’onada de calor. D’entre la previsió, destaca l’arribada d’una altra onada de calor més càlida, però més seca que l’actual.

En primer terme, preguntat sobre la pujada de temperatures des del passat dimecres, Pascual informa sobre els registres de temperatures arreu de Catalunya. Destacant les diferències que s’han pogut observar entre les comarques interiors i les costaneres.

Convé ressaltar que les temperatures nocturnes, han arribat als 23 graus en el cas de l’Estartit. Així ho confirma en Josep Pascual a continuació.

Entrant en la previsió d’aquest cap de setmana, Pascual detalla que no canviará gaire el temps. Es seguirá amb la dinàmica d’altes temperatures i humitat alta, la qual podrà provocar algunes boires a zones d’altura com Begur.

Els pròxims dies s’espera l’arribada d’una onada de calor més càlida, però més seca que l’actual

Sobre els vents, aquests seran fluixos. S’espera vent de Garbí a partir de demà i demà passat, el qual anirà canviant cap a tramuntana de component nord. Comportant una onada de calor més càlida, però més seca.

Aquest aire temperat que comporta una temperatura més alta, també trasllada partícules de pols del Sàhara. Comportant que, si hi ha algun tipus de precipitació al territori, hi caigui fang.

D’altra banda, a causa d’aquests vents temperats també es pateixen canvis en el moviment i nivell del mar provocant corrents a ports i cales. Així ens ho explica a continuació, en Josep Pascual.

Per acabar, Pascual comparteix una sèrie de diferències que van poder observar els darrers dies amb la presa de la temperatura del mar en les zones de l’Estartit i de Palamós.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).