Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Obre la Nollegiu Mediterrània a Palafrugell

Escrit per el 2 d'Abril de 2023

  • L’acte inaugural tindrà lloc el diumenge, 9 d’abril. Xavier Vidal destaca que caurà en el dia de Pasqua de Resurrecció.

Palafrugell torna a tenir llibreria. Aquest diumenge han obert les portes de Nollegiu Medierrània a Palafrugell al carrer de la Tarongeta, després del tancament de la llibreria Vitel·la l’octubre de l’any 2022.

Xavier Vidal, propietari de Nollegiu, explica que viuen la situació amb una barreja d’emocions com nervis, cansament i il·lusió. Comenta que la reobertura “va néixer pràcticament d’una broma”. Quan va tancar la Mediterrània, Joan Aliu va convocar llibreters de la comarca i de fora per preguntar si algú estaria interessat en posar-se al capdavant de la llibreria, però no li va interessar.

Després del tancament de la Vitel·la Espai Fòrum, li van preguntar si sabia algú que podia reobrir les portes de l’establiment. Va ser llavors quan va acceptar obrir la Nollegiu Mediterrània.

L’acte d’inauguració de la nova etapa de la llibreria serà el diumenge, 9 d’abril. Vidal destaca que caurà en el dia de Pasqua de Resurrecció.

Xavier Vidal ha mantingut contacte amb la biblioteca, la Fundació Josep Pla i altres entitats. Organitzaran presentacions, debats amb autors i intercanvis culturals. La primera presentació d’un llibre serà el 20 de maig sobre els senders de la Costa Brava. A més, estan treballant per tenir una parada a la plaça de can Mario per Sant Jordi.

Afegeix que només serà una llibreria i no hi haurà barra de bar, com havia tingut originalment la llibreria.

Nollegiu té dues llibreries a Barcelona, una al Poblenou i una altra, al Clot. La primera va obrir les portes l’any 2013 amb l’objectiu de promoure la lectura i la cultura. Organitzen nombroses actes culturals com presentacions, esdeveniments musicals, teatrals i performances.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).