Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Objectiu reduir la bretxa digital

Escrit per a 5 d'Octubre de 2021

  • L’Ajuntament de Palafrugell incorpora una Agent Digital per donar suport a la ciutadania que tingui dificultats per fer tràmits en línia.
  • Els dimarts i els dijous estarà a l’IPEP, mentre que la resta de la setmana es podrà trobar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà.

Amb l’objectiu de reduir la bretxa digital que part de la ciutadania pateix, l’Ajuntament de Palafrugell ha incoporat una Agent Digital. Aquesta persona, farà tasques de suport tant a l’OAC, l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, com a l’Institut de Promoció Econòmica (IPEP). La incoporació s’ha fet mitjançant el programa de Garantia Juvenil de joves titulats en pràctiques.

Aquesta setmana, Ivette Viladomat ha començat les tasques de suport a l’IPEP. No obstant això, la setmana passada va iniciar aquest assessorament a les persones que s’havien d’inscriure als ajuts per activitats extraescolars. L’Ivette detalla que alguna de les persones no podien fer el t`ràmit perquè no disposaven d’Internet o d’un ordinador al seu domicili.

Durant els dies que es va fer aquest assessorament a Can Genís, també hi havia persones que, tot i disposar dels mitjans necessaris, no sabia com accedir al tràmit.

Un servei gratuït amb reserva prèvia

D’altra banda, a partir d’aquesta setmana ha començat a donar suport tant a l’IPEP com a l’OAC. L’Agent Digital apunta que a l’àrea de Promoció Econòmica tamb´é oferirà suport en aspectes relacionats amb la recerca de feina. Així, entre d’altres coses, ajudarà a actualitzar el currículum o assessorar sobre com demanar una cita prèvia.

Això pel que fa a l’IPEP, en el que oferirà aquest servei els dimarts i els dijous de 9 a 14h. La resta de la setmana se la podrà trobar a l’OAC en la que donarà suport a les persones que necessitin fer algun tràmit o sol·licitar un certificat digital.

En aquesta línia, l’Ivette recorda que ella només fa tasques de suport i que en cap cas fa els tràmits en nom de les persones que l’hagin de sol·licitar. Es tracta d’un servei gratuït a disposició de la ciutadania de Palafrugell que té com a objectiu reduir la bretxa digital. Es pot demanar cita prèvia trucant al 972 61 18 20 (IPEP) o al 972 61 31 00 (OAC).


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *