Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Noves propostes per aquest cap de setmana al Museu del Suro

Escrit per el 4 de Juny de 2021

  • Aquest cap de setmana al Museu del Suro de Catalunya tindran lloc dues activitats: La conferència Els reptes actuals de la gestió de les suredes i la demostració de pela de suro utilitzant eines neolítiques.
  • Conversem amb el director de l’entitat, Pep Espadalé i el doctor en prehistòria i arqueologia, Antoni Palomo.

Aquest cap de setmana al Museu del Suro de Catalunya tindran lloc dues activitats. D’una banda, la conferència Els reptes actuals de la gestió de les suredes i, de l’altra la demostració de pela de suro utilitzant eines neolítiques. Per oferir-vos més detalls de les dues propostes, parlem amb el director del Museu del Suro, Pep Espadalé. A més, també ens posem en contacte amb Antoni Palomo, encarregat de la demostració de les eines neolítiques per la pela de suro.

Per començar, el dissabte 5 de juny a les 19h dins del Cicle de conferències entorn l’exposició Sentir la sureda de Michele Curel, tindrà lloc Els reptes actuals de la gestió de les suredes: una conferència sobre els problemes actuals en la gestió de les suredes.

Sobre l’activitat de diumenge 6 de juny a les 10h tindrà lloc la demostració de la pela del suro amb eines neolítiques. A continuació, Espadalé ho defineix com “un treball hipotètic” a les mans del doctor en prehistòria Antoni Palomo i el pelador professional Eloi Madrià.

Una activitat híbrida entre la història i la tècnica

En primer lloc, el doctor en prehistòria presenta la dinàmica de l’activitat. El doctor Antoni Palomo té la idea de demostrar quines eines de tall llarg es podrien utilitzar per treballar els materials orgànics com el suro en el neolític.

Seguidament, a partir de les eines confeccionades per l’Antoni, el pelador professional Eloi Madrià passarà a desenvolupar la tasca de la pela del suro. A continuació, Palomo exposa com ha estat el procés d’anàlisi fins a arribar a la reproducció de les eines que es mostraran diumenge.

Tal com també ha comentat Pep Espadalé, Palomo exposa que no hi ha evidencies materials de l’ús del suro en la prehistòria. Però sí que existeixen evidències indirectes de l’ús de les escorces en l’època prehistòrica.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).