Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Nova UCIM COVID a l’Hospital de Palamós

Escrit per el 8 de Maig de 2020

  • La unitat es va crear davant la necessitat d’atendre pacients greus COVID que podien arribar a requerir ser intubats.

Abans de la pandèmia per COVID, l’Hospital de Palamós ja disposava d’una Unitat de Cures Intermèdies (UCIM). Aquesta, però no complia els requisits necessaris d’aïllament per atendre positius per COVID-19. Així, davant l’emergència sanitària es va crear una nova UCIM COVID a l’Hospital de Palamós.

La UCIM existent disposa de 6 boxes i està situada just al costat d’urgències i està liderada per l’equip de Medicina Interna. No obstant això, aquesta UCIM no complia criteris d’aïllament, necessaris per als pacients amb infecció per coronavirus.

Per això, es va crear una UCIM COVID a l’Hospital de dia quirúrgic, on normalment s’atenen els pacients abans i després d’una intervenció. Així, es van preparar 12 boxes tancats per atendre pacients greus COVID. Un total de 4 espais es van equipar amb respiradors per si fos necessari intubar algun pacient i no poder-lo derivar immediatament a l’Hospital de referència, en cas que aquest es col·lapsés.

Un 15% dels ingressat han passat per la UCIM COVID

La UCIM COVID es va posar en funcionament el 20 de març i encara hi té pacients ingressats. En aquestes 7 setmanes hi ha hagut 30 pacients ingressats. Una xifra que representa un 15% de tots els pacients ingressats per coronavirus. A més, 11 d’aquests 30 han requerit ventilació mecànica invasiva. Aquests pacients intubats s’han pogut acabar derivant tots a la UCI de l’hospital de referència.

La nova UCIM COVID de l’Hospital de Palamós ha suposat un repte en diversos aspectes. El més important, per als professionals. Aquest col·lectiu ha treballat amb unes característiques d’aïllament molt estrictes i amb unes condicions clíniques de pacients, a les quals estaven poc acostumats. Tanmateix, des del SSIBE destaquen que l’equip de Medicina Interna, amb el suport d’infermeria i de l’equip d’anestèsia, han estat capaços de liderar aquesta unitat amb èxit, eficiència, qualitat i seguretat.

D’altra banda, apunten a que el següent repte és com implementar a l’hospital una unitat UCIM COVID, coincidint amb la represa progressiva d’activitat assistencial.

11 positius més i 2 noves defuncions

Aquest dijous ha arribat una nova actualització de les xifres de COVID al Baix Empordà. Respecte dimarts el SSIBE ha detectat 11 nous casos de coronavirus. Així, des de l’inici de la pandèmia s’han confirmat 481 positius de COVID-19.

A l’Hospital de Palamós s’han produït dues noves morts i ja 20 les defuncions des de l’inici de la crisi sanitària. En total al Baix Empordà, des del 14 de març, 51 persones han mort. A les 20 de l’hospital comarcal s’hi han de sumar les 30 defuncions de la residència Palafrugell Gent Gran i l’única víctima mortal de Palamós Gent Gran.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).