Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Neteja del litoral a Llafranc i el Port Pelegrí

Escrit per el 12 de Setembre de 2019

  • La 16a edició d’aquesta activitat portarà a recollir residus del fons marí, però també amb caiac i a peu de la platja i l’entorn del Port Pelegrí
  • En els 15 anys anteriors s’han recollit prop de 800 quilos de residus

Un any més, com és tradició a finals d’estiu, arriba la neteja del litoral a Llafranc i el Port Pelegrí de Calella de Palafrugell. Aquesta serà la 16a edició i aporta una gran novetat. A més, de la immersió per retirar residus del fons marí, al Port Pelegrí també es podrà fer la neteja amb caiac i a peu.

Sergi Travessa, de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell ha passat pels estudis de Ràdio Palafrugell per explicar els detalls d’aquesta activitat. En aquest sentit, ha volgut remarcar que el fet d’ampliar el mode de recollida de residus ha vingut donat per la col·laboració amb Tourist Service.

D’altra banda, la neteja a peu de la sorra i l’entorn de la platja del Port Pelegrí ha estat una iniciativa que ha nascut del propi interès de la població.

De fet, des de Medi Ambient han constat que enguany hi hagut més interès a títol individual de persones que volien fer activitats d’aquest tipus. La principal raó per explicar aquest augment ve donat per la incidència de determinats anuncis i lleis contra l’ús de plàstics d’un sol ús.

D’altra banda, al voltant dels residus que es troben al litoral, Travessa ha volgut remarcar que no tots hi són perquè han estat llançats directament al mar.

800 quilos de residus en 15 anys

En total, en les 15 edicions anterior de la neteja del litoral a Llafranc i al Port Pelegrí s’han recollit al voltant de 800 quilos. No obstant això, per Sergi Travessa, més enllà del quilos recollits el que els interessa més és fer-ho visible a la gent. Així, un cop s’acaba l’activitat exposen tots els residus trobats.

Entre alguns dels objectes més estranys que s’han trobat hi hagut restes de ceràmica, rodes d’automòbil o, fins i tot, un seient de cotxe. No obstant això, el més habitual són envasos, fils de pescar i trossos d’embarcacions.

Per últim, per apuntar-se aquesta activitat ho podeu fer a través del 972 61 31 39. Tot i que, també podeu fer-ho directament a la platja del Port Pelegrí per fer la neteja amb caiac o a peu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).