Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Neix la Suropèdia per divulgar el món del suro

Escrit per el 24 de Març de 2021

  • La Fundació Institut Català del Suro ha creat aquesta nova web divulgativa enfocada a respondre qüestions al voltant del món surer.

Neix la Suropèdia, una web per divulgar el món del suro. La Fundació Institut Català del Suro ha presentat aquest nou recurs divulgatiu d’ambició internacional.

Albert Hereu, director de la Fundació comenta que aquest portal web està dividit en tres àmbits. D’una banda, adreçat a cellers, un altre al voltant del món vitivinícola i, per últim, sobre els diversos usos del suro.

A més, Hereu remarca que no només està adreçada a professionals del suro o a entesos en la matèria. El format senzill i el vocabulari planer pretén que sigui un recurs per a tothom.

En aquesta línia, el director de la Fundació destaca que la informació es pot anar ampliant, tenint en compte els dubtes i inquietuds que els facin arribar. Així, es tracta d’una plataforma viva.

Bon recurs educatiu

Els seus continguts no només han estat validats pels tècnics de la Fundació ICSuro, sinó també pel sectors forestal, industrial, del disseny o turístic. Així per exemple, resol dubtes com “quants anys viu una alzina surera?”, “hi ha alguna fira especialitzada en suro?” o “sabies que el suro és un dels materials més importants en una nau espacial?”.

D’altra banda, Albert Hereu també remarca que pot ser una bona eina pedagògica per als centres escolars. A més, recorda que la Suropèdia està disponible en català, castellà i anglès.

Així doncs, aquesta pot ser una eina útil per empresaris, emprenedors, estudiants, periodistes o curiosos que tinguin dubtes no resolts sobre el sector surer i no sàpiguen on dirigir-se.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).