Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’actualitat sobre el risc de rebrot al municipi i el protocol del cribratge d’aquest cap de setmana

Escrit per el 29 d'Octubre de 2020

  • Nacho Pascual, director de l’ABS de Palafrugell ens detalla la situació del municipi davant les estadístiques.
  • La PCR que es realitzarà a la població durant el cribratge, serà de bona tolerància i poc agressiva.

Demà i demà passat tindrà lloc el cribratge a la nostra vil·la de Palafrugell. Per conèixer els detalls de la seva realització i la situació actual del poble, la nostra sintonia ha establit contacte amb Nacho Pascual, director de l’Àrea Bàsica de Salut de Palafrugell.

En primer lloc, Pascual ens situa en el context social de Palafrugell en relació amb la incidència del Coronavirus. “En l’última setmana hem notat una petita millora en les estadístiques tot i continuar pujant. La pujada comença a aplanar una miqueta, encara que no podem confiar-nos”. El gran problema a ressaltar són les reunions particulars, familiars i socials. I fent referència als consells, Nacho Pascual ens recorda les mesures de prevenció. 

Convé ressaltar el fet de no portar ben posada la mascareta. “Pel nas respirem. Si la portem per sota del nas, l’aire entra i surt”. Nacho Pascual ens convida a acostumar-nos, per normalitzar el fet de portar mascareta. Evitant les excepcions.

Durant la temporada d’estiu, l’assistència bàsica a Palafrugell va augmentar. Des del principi de la pandèmia, passant per la temporada d’estiu, fins a la nova elevació del risc de rebrot, el personal sanitari no ha tingut descans. Nacho Pascual ens fa arribar quina és la situació dels serveis sanitaris.

En segon lloc, Nacho Pascual ens detalla que el cribratge celebrat aquest cap de setmana, el qual engloba les proves a persones dins la franja dels 30 als 60 anys. Ens explica el perquè d’aquestes limitacions.

Seguidament, ens recorda quina és la diferència entre la prova PCR realitzada durant el cribratge i la PCR per persones ja positives. Nacho Pascual ens detalla quin serà el protocol, i a més el qualifica de poc agressiva i de molt bona tolerància. També ens recorda que, totes aquelles persones que donin positiu en COVID-19, l’única solució és que quedin aïllades.

“Hem de preguntar-nos: He sigut contacte estret d’alguna persona? Si és així, ha estat amb persones que no són del teu nucli de convivència? Doncs no estàs fent bé.”

Finalment, Nacho Pascual recorda la importància de tenir responsabilitat individual i preguntar-se a un mateix si està fent les coses bé. A continuació, trobareu adjunta la conversa completa amb Nacho Pascual, cap de l’Àrea Bàsica de Salut de Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).