Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Mireia Pacreu de La Sureda: “Hi ha hagut alumnes que han fet tres confinaments seguits”

Escrit per el 1 de Febrer de 2022

  • Ara hi ha 21 alumnes confinats i una docent de baixa.

Des de fa dies, Ràdio Palafrugell es posa en contacte amb els diferents centres educatius per conèixer com els està afectant la pandèmia. En aquesta ocasió, parlem amb Mireia Pacreu, directora de l’Institut La Sureda, l’antic Nou Palafrugell.

Des del centre els sembla que ja ha passat l’època més complicada, tot i que encara hi segueixen havent 21 de 161 alumnes confinats i una docent de baixa. No obstant això, en els diversos confinaments s’hi han vist afectats 150 alumnes.

Cal destacar que, durant el mes de gener, 55 estudiants van donar positiu, en canvi, durant el primer trimestre no n’hi va haver cap. Pel que fa als docents, n’hi ha hagut 3.

Per altra banda, Pacreu remarca que s’han cobert les baixes de docents.

Algun alumne ha hagut de fer tres confinaments

En el retorn de les festes nadalenques es va detectar un creixement exponencial d’aules afectades per casos positius. Cal remarcar que a la secundària no es confinen els grups sencers, sinó només l’alumnat no immunitzat, és a dir, qui no ha passat la covid o no porta la pauta de vacunació completa. Pacreu remarca que ha estat una situació difícil per les famílies i que alguns alumnes han fet tres confinaments seguits.

Des de la direcció de l’institut s’entén que hi hagi famílies cansades amb la situació, però remarca que no hi poden fer res i que segueixen els protocols. A més, aquesta situació també ha suposat un augment de la feina de direcció perquè han de notificar els casos positius a través de l’aplicació Traçacovid, i si han estat en contacte o no amb alumnat no immunitzat.

Per altra banda, l’alumnat confinat ha hagut de seguir les classes en línia, per tant, s’han ofert classes híbrides per combinar la presencialitat i la virtualitat. Pacreu remarca que ha suposat un esforç, especialment entre els primers cursos d’ESO.

Per exemple, una de les accions dutes a terme per fer un millor seguiment, ha estat la separació dels alumnes presencials i els no presencials en els desdoblaments.

S’esperen unes pròximes setmanes més tranquil·les

Per acabar, Pacreu remarca que cada cop hi ha més alumnes que han passat la malaltia i/o estan vacunats. Per tant, això suposarà una disminució dels estudiants que han de fer quarantena durant les pròximes setmanes.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).