Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Clàudia Soler del Carrilet: “En dues setmanes hem tingut un 40% dels docents de baixa”

Escrit per el 29 de Gener de 2022

  • S’han confinat 8 grups.
  • En dues setmanes, el 40% dels docents han estat de baixa.

Seguim les converses amb les diferents escoles i instituts del municipi per conèixer com viuen la pandèmia. En aquesta ocasió, conversem amb la Clàudia Soler, directora de l’Escola Carrilet.

En primer terme, explica que la situació actual al centre és molt similar a les dades que s’estan registrant a Catalunya, amb una tendència a la baixa de contagis. Tot i aquesta lleugera frenada, remarca que la situació d’ara és excepcional. Cal apuntar que abans de les festes nadalenques només s’havia confinat un grup al centre, tot i tenir un protocol més estricte.

Afegeix que amb l’inici del segon trimestre va haver-hi un augment sobtat dels casos que ha afectat nombroses aules. Soler detalla que es va haver d’actuar amb rapidesa.

Fins ara, s’han confinat 8 grups i això, ha suposat un excés de feina havent d’avisar les famílies i tenir en compte les particularitats del protocol a infantil i primària. A més, remarca que en dues setmanes s’ha tingut un 40% dels docents de baixa i que, en alguns casos, no s’han acabat de cobrir i ho ha assumit l’equip del centre.

“La situació canvia cada minut”

En segon terme, des del Carrilet es detalla que ha estat necessari adaptar-se al nou protocol de forma sobtada i que, fins i tot, en alguns cops arribaven informacions contradictòries.

Enmig de la situació adversa, Clàudia Soler agraeix la bona disposició de les famílies a l’hora de seguir les normes d’aïllament i de notificar els casos positius quan ha estat necessari.

“Han estat dues setmanes de tensió i esgotament”

Per acabar, la directora del Carrilet desitja poder tornar a la normalitat coneguda abans de la pandèmia. Explica que la distància i l’absència de molts intercanvis de coneixements entre les comunitats educatives ha suposat una pèrdua de vincles i coneixements.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).