Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Més feina, però amb els mateixos recursos

Escrit per el 24 de Setembre de 2020

  • L’Àrea Bàsica de Salut de Palafrugell és el centre referència de les escoles de Palafrugell, Mont-ras, Pals, Begur, Esclanyà, Regincós i Torrent.
  • Conversem amb Nacho Pascual al voltant de quina és la tasca del CAP en aquest inici de curs escolar.

Els Centres d’Atenció Primària de tot el país s’han convertit en uns espais molt importants en aquest inici de curs escolar. Així, cada centre escolar té com a referència el CAP més proper per tal de tractar qualsevol cas o sospita de COVID entre els grups bombolla. Per aquest motiu, ens posem en contacte amb Nacho Pascual, director de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Palafrugell. Aquest fet ha suposat molta més feina que s’ha de fer, però, amb els mateixos recursos.

L’ABS de Palafrugell és el centre de referència per als centres escolars de PalafrugellMont-rasBegurPalsEsclanyàRegincós Torrent. Per aquest motiu, s’ha creat una nova figura: els referents d’escoles COVID.

Així aquest professional també és una figura de referència per aquelles activitats que van més enllà dels centres escolars. En cas de detectar un positiu entre alguns dels infants o adolescents, aleshores comencen les trucades de coordinació.

En un principi, segons els protocols, les proves PCR que s’han de fer a la resta de nens i nenes de la classe en la que hi ha hagut un positiu de coronavirus, s’han de fer a través d’un equip mòbil. No obstant això, en aquestes primeres setmanes aquest equip encara no està operatiu.

Nacho Pascual també explica que conjuntament amb el Servei de Vigilància Epidemiològic del Departament de Salut es pren la decisió de si el grup classe pot continuar l’activitat lectiva fins que no es facin les pertinents proves PCR.

La importància que tots els infants es facin la PCR

Per altra banda, Nacho Pascual remarca que tot i que en les proves PCR la resta del grup bombolla doni negatiu, aquests hauran de passar la quarantena.

En aquest sentit, hi ha famílies que poden pensar que no hi ha necessitat de fer les proves als seus fills. El director del CAP, però, recalca que és molt important que tot el grup es faci les PCR per tal d’aturar l’expansió del virus.

Aquestes proves ja es poden analitzar des de l’Hospital de Palamós, però no poden assumir tantes anàlisis com el Josep Trueta de Girona. Per això, el temps per conèixer el resultat d’aquests testos no es pot saber atès que depèn del volum de feina dels laboratoris. 

Amb tot, aquestes dues primeres setmanes de curs s’han convertit en un volum de feina extra pels Centres d’Atenció Primària. Molta més feina que han de fer amb els mateixos recursos que hi havia abans de la represa de les classes. Per aquest motiu, Nacho Pascual demana paciència a tot els i les usuàries. Podeu recuperar la conversa íntegra amb el director del CAP de Palafrugell al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).