Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Confinen tres grups classe a Palafrugell

Escrit per el 21 de Setembre de 2020

  • Són dos grups del INS Frederic Martí i una de l’escola Pi Verd. Els grups bombolla avui ja no han assistit a classe.

Arriben els primers positius de COVID entre els centres escolars de Palafrugell. En aquest sentit, s’han confinat tres grups classe, dos de l’Institut Frederic Martí Carreras i un a l’escola Pi Verd.

Durant aquest matí ens hem posat en contacte amb el director del centre de secundària, Jaume Fernández. El director del Frederic Martí explica que van saber els positius ahir diumenge a la tarda.

Es tracta de dos alumnes, un de 1r d’ESO i un de 2n que el darrer dia que van assistir a classe va ser el passat dijous 17 de setembre. Així, en principi, fins el 2 d’octubre aquests grups classe no podran tornar al centre.

A més del contacte amb les famílies, una de les primeres passes que s’han fet des del centre ha estat facilitar els telèfons de tots els alumnes al CAP de Palafrugell.

Els dos grups classe que s’han hagut d’aïllar estan formats per 24 i 22 alumnes. En aquest sentit, tot i que s’ha preparat material perquè continuïn el curs des de casa, Jaume Fernández admet que no poden garantir que tot l’alumnat tingui un dispositiu per a fer les tasques.

D’altra banda, es passarà un calendari a les famílies en el que hi haurà estipulades tutories dels professors. En aquestes o bé es resoldran dubtes de matèries o en general. A més, també tenen una sèrie de tasques per fer telemàticament. La manca de dispositius, però, farà que n’hi hagi que ho tinguin més complicats. A més, tampoc saben quan arribaran aquests ordinadors.

Primer cas a primària

Per la seva banda, també hem sabut que hi ha hagut el primer cas a una escola de primària. En aquest cas es tracta de l’escola Pi Verd, i d’un grup de 22 infants de P5. Roser Fiego explica que van conèixer ahir el positiu.

Així tota aquesta classe avui ja no ha assistit al centre i el CAP ja té tots els contactes dels infants perquè se’ls hi realitzin les proves PCR. Durant 15 dies tota aquesta mainada continuarà el curs a través de la plataforma Google Sites com tenien establert en el protocol.

L’organtizació i el contacte directe amb el CAP ha permès una actuació ràpida. En aquest sentit, la Roser destaca que això ha facilitat la comprensió de les famílies.

Per això, també enviat un missatge de tranquil·litat a la resta de famílies de l’escola perquè el centre continua treballant amb “normalitat”.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).