Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Marc Casanovas (ERC): “Moltes de les accions [del pla de govern] venen de l’anterior mandat amb projectes que segueixen”

Escrit per el 3 d'Octubre de 2023

  • Troba a faltar més polítiques LGTBI+, decidir què es farà a l’antic Escorxador i a l’antic Hospital o bé, quines polítiques faran per la transició energètica cap a les energies renovables.

Esquerra Republicana de Catalunya considera que el pla de govern del PSC i Som Gent del Poble és “bastant previsible” i que molts de projectes “venen del mandat anterior” i que segueixen. Així ho ha assegurat a l’Esmorzar de Ràdio Palafrugell Marc Casanovas, número 2 d’Esquerra.

Casanovas considera que l’ampliació dels horts urbans, les obres del camp del Gregal o el nou contracte d’escombraries són algunes de les línies que s’havien començat a treballar en el mandat anterior. Però, troba a faltar més polítiques LGTBI+, decidir què es farà a l’antic Escorxador i a l’antic Hospital o bé, quines polítiques faran per la transició cap a les energies renovables.

Per aquest motiu, avança que des de l’oposició faran complir el pla de govern.

Per altra banda, no considera que “sigui antidemocràtic” haver presentat les principals línies del mandat l’endemà del ple, a diferència de Palafrugell en Comú Podem. Casanovas explica que sí que sabien que hi hauria la presentació del pla “per una entrevista” i no perquè els ho haguessin comunicat. En tot cas, opina que potser sí que hauria estat millor haver-lo presentat abans de dimarts passat.

També, explica que potser sí que “alguns contractes van quedar per fer” el mandat passat perquè “l’Ajuntament és una entitat complexa de gestionar”, però afegeix que és responsabilitat del nou govern d’encarar els problemes.

Un dels altres temes d’actualitat a Palafrugell és l’estat de la recollida de residus. Casanovas considera que el requeriment que han presentat a l’empresa “no té gaire recorregut” si aviat hi haurà un nou contracte. Afegeix que el pla de xoc de l’estiu no ha funcionat i que “ha generat impotència” perquè “el poble està més brut que mai”.

Esquerra Republicana es mostra partidària d’elaborar contractes importants conjuntament entre totes les forces polítiques, com podria ser el de la neteja o la recollida de residus. Explica que van presentar una moció en aquest sentit, però que “el govern no va tirar-la endavant”.

Per altra banda, Casanovas defensa que no és una mala opció que el Carroussel de l’any vinent es faci el 2 de juny i després, que una comissió de seguiment valori com ha anat. Afegeix que el debat ha d’anar més enllà del nombre de visitants que hi vingui.

També, considera que el govern es podria haver estalviat el procés participatiu. Afirma que es va convertir en una qüestió de debat polític i hi va haver comentaris a les xarxes socials que millor no s’haguessin publicat.

A més, explica que no hi ha cap document que fixi quan és la Cantada d’havaneres de Calella o el Flors i Violes. Destaca que l’aprovació dels dies festius depèn de l’actual equip de govern i no de l’anterior.

En el passat ple municipal, ERC va presentar una moció per climatitzar les escoles. Casanovas explica que amb el canvi climàtic cada cop hi farà més calor. Inicialment, van demanar l’estudi d’un projecte per a totes les escoles públiques, però que finalment es començarà amb les llars d’infants on també s’hi fan casals d’estiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).