Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’Oncotrail continua treballant en la 8a edició

Escrit per el 6 de Maig de 2020

  • Contemplen diversos escenaris: el pitjor de tots seria aplaçar l’edició d’enguany pel 2021. No obstant això, es mostren optimistes en poder celebrar la cursa solidària.

Els dies 3 i 4 d’octubre s’ha de celebrar la 8a edició de l’Oncotrail. Una edició de rècord a la que s’hi han inscrit 300 equips participants. L’actual situació generada pel coronavirus, però, fa que l’organització contempli tots els escenaris possibles, fins i tot l’ajornament de la prova fins el 2021. De moment, però, l’equip de l’Oncotrail continua treballant en la 8a edició.

Lluís Comet, director de l’Oncotrail ha passat per la sintonia de Ràdio Palafrugell per explicar com estan vivint la situació. En aquest sentit, Comet ha expressat que no descarten cap escenari, fins i tot l’aplaçament de la prova.

Així doncs, en cas que no es pogués celebrar, tots els equips inscrits ho continuarien estant pel 2021. No obstant plantejar-se aquesta opció, tot l’equip de l’Oncotrail continua treballant en la 8a edició. A més, Comet s’ha mostrat optimista que es pugui disputar, tenint en compte que grans proves esportives de l’estiu s’han traslladat a l’octubre.

A 5 mesos vistes la situació encara és molt incerta i, per tant, no es pot prendre una decisió definitiva.. Per això, s’han marcat com a data límit per prendre una decisió a principis de setembre.

La preocupació dels equips per aconseguir donacions

Per a poder participar a l’Oncotrail, els equips han de fer una aportació mínima de 1.000€. Per a recaptar aquesta xifra la gran majoria de participants organitzava activitats i comptava amb els donatius del petit comerç. El confinament i la situació crítica dels comerços fa que hi hagi equips que tinguin dubtes de poder arribar aquesta quantitat.

El director de l’Oncotrial, davant d’aquesta situació ha llançat un missatge de tranquil·litat. Així, ha expressat que “tots el que vulguin participar ho podran fer”.

Per tant, un altre escenari que tenen sobre la taula és modificar la quantitat mínima del donatiu que han de fer els equips. No obstant això, de moment continua fixada en els 1.000€ que ha permès que en les 7 edicions s’hagin recaptat més de d’un milió d’euros.

Amb tot, Lluís Comet anima a tots els participants a tornar als entrenaments. En cas d’haver-hi algun canvi es notificaria amb antelació. La data límit que es marquen per suspendre l’edició del 2020 és a principis de setembre.

L'Oncotrail continua treballant en la 8a edició
Oncotrail 2019 Tram 2 entre Castell i Llafranc (Adrià Colomer Serra)

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).