Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’exposició sobre les barbaritats urbanístiques a la Costa Brava arriba al Museu del Suro

Escrit per el 17 de Gener de 2024

  • El periodista Miquel Riera porta al Museu del Suro de Catalunya l’exposició “Costa Esbravada” on repassa i dona la seva visió particular sobre les barbaritats constructives perpetrades des dels anys 50 fins a l’actualitat al litoral gironí.

El periodista Miquel Riera inaugura l’exposició “Costa Esbravada” al Museu del Suro. Serà en un acte el dissabte, 20 de gener a les 19.30 hores amb el director de la Revista de Palafrugell, Lluís Poch. Ha seleccionat una trentena de fotografies sobre les “barbaritats constructives” dels anys cinquanta fins a l’actualitat a la Costa Brava, de Portbou a Blanes.

En parla al programa Mode avió de Ràdio Palafrugell.

A part, projectarà unes seixanta de fotografies. Miquel Riera ha recorregut la Costa Brava per fotografiar la cara menys amable del litoral gironí, com urbanitzacions i edificis que han enlletgit el paisatge. Explica que durant els anys cinquanta “tot valia” per fer arribar el turisme.

Però, afegeix que en època democràtica també s’han construït urbanitzacions i edificis.

Per altra banda, han programat activitats complementàries. El divendres, 9 de febrer projectaran el documental Els límits de la Costa Brava d’Antoni Martí. Presenta opinions de diverses personalitats que l’any 2003 van donar la seva visió sobre el futur de la costa gironina.

El divendres, 16 de febrer debatran sobre el futur de la Costa Brava. Juli Fernández, alcalde de Palafrugell; Albert Llausàs del departament de Geografia de la Universitat de Girona i Eduard de Ribot de SOS Costa Brava participaran en el debat “Costa Brava: costa esbravada?”.

Els Amics del Museu d’Art de Girona, la Revista de Palafrugell, Foto Torroella i SOS Costa Brava col·laboren en la mostra. Es podrà visitar fins al 3 de març i ja s’ha exposat en quatre municipis, entre ells, Palamós.

L’autor torroellenc també reflexiona sobre la transició i l’especulació urbanística a la novel·la L’ombra dels ocellots. Va presentar-la el mes de novembre passat a la Nollegiu Mediterrània.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).