Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Miquel Riera explora l’urbanisme desaforat a “Costa Esbravada”, al Museu de la Pesca

Escrit per el 21 de Juny de 2023

  • L’exposició de fotografia es pot veure al Museu de la Pesca de Palamós, des d’avui i fins a l’11 de setembre, amb el suport dels Amics del Museu d’Art de Girona, Foto Torroella i SOS Costa Brava.
  • El periodista presenta la seva visió particular de les bestieses urbanístiques i arquitectòniques al llarg de la Costa Brava, amb el suport de SOS Costa Brava.
  • S’han organitzat diferents actes paral·lels amb la projecció de dos documentals i un debat sobre el futur de la Costa Brava.

El periodista Miquel Riera (Torroella de Montgrí, 1960) presenta l’exposició “Costa Esbravada” on repassa i dona la seva visió particular sobre les barbaritats constructives perpetrades des dels anys 50 fins l’actualitat al litoral gironí, des de Portbou fins a Blanes.

L’exposició s’inaugura avui dimecres, i es podrà veure al Museu de la Pesca de Palamós del 21 de juny a l’11 de setembre. Malgrat la bellesa que continua tenint la Costa Brava, Miquel Riera ha buscat en les seves imatges la cara menys amable del nostre litoral.

A partir d’un treball que s’ha allargat durant més d’un any i mig, Miquel Riera ha recorregut tota la Costa Brava intentant fotografiar amb la seva càmera aquelles urbanitzacions i edificis, aixecats sovint en els primers anys del turisme, però també els últims temps, i que han enlletgit la Costa Brava. En l’exposició al Museu de la Pesca s’hi podran veure exposades una vintena de fotografies, mentre que fins a una seixantena es projectaran en una gran pantalla.

L’exposició ja s’ha vist a Girona i a Figueres, i hi ha la possibilitat de que es pugui veure l’any vinent al Museu del Suro de Palafrugell.

Actes paral·lels a l’exposició

Coincidint amb l’exposició s’han organitzat diferents actes paral·lels. El 19 de juliol es projectarà el documental “Els límits de la Costa Brava” d’Antoni Martí; el 12 d’agost “Costa Brava. La mirada del viatger”, també del mateix autor. El primer presenta les opinions de diferents personalitats que l’any 2003 van donar la seva visió sobre el futur de la Costa Brava. El segon és un recull d’imatges de viatgers que van quedar seduïts pel paisatge de la nostra costa.

Finalment, el 8 de setembre tindrà lloc el debat “Costa Brava. Costa esbravada”, amb la participació d’Eduard de Ribot (SOS Costa Brava), el geògraf Javier Martín Uceda (UdG) i de Lluís Puig, alcalde de Palamós.

L’exposició es fa amb el suport dels Amics del Museu d’Art de Figueres i sota el paraigües de Foto Torroella i amb la col·laboració de SOS Costa Brava, l’entitat que els últims anys més ha alçat la veu contra les agressions al litoral gironí. També té el suport de la Diputació de Girona i del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La inauguració serà avui, 21 de juny, a les set de la tarda amb la participació del periodista palamosí Oriol Mas.

Podeu seguir Miquel Riera a instagram


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).