Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Miquel Riera presenta “L’ombra dels ocellots” a la Nollegiu Mediterrània

Escrit per el 23 de Novembre de 2023

  • És una obra de ficció que s’ambienta a la dècada dels anys setanta a la Costa Brava, quan alguns plans urbanístics van destrossar la primera línia de la costa.

El torroellenc Miquel Riera presenta el llibre L’ombra dels ocellots a la Nollegiu Mediterrània. És una novel·la de ficció que s’ambienta en la dècada dels anys setanta per fer un retrat de la Costa Brava, quan alguns plans urbanístics van destrossar la primera línia de la costa.

Nandu Sureda, l’últim alcalde franquista de Vilavella, un poble fictici de l’Empordà, vol tirar endavant una gran urbanització que destruirà una zona d’aiguamolls. En parla l’autor, Miquel Riera.

Això afectarà la migració de molts ocells i farà que Genís Amer, un jove ornitòleg, comenci a liderar l’oposició al projecte amb el suport de partits locals. Malauradament, semblarà que estaran més interessats en les primeres eleccions municipals democràtiques que en la lluita ecologista.

S’ha inspirat en els moviments que hi va haver dècades enrere. El periodista explica que de petit li va impactar el canvi paisatgístic i la contaminació que va haver-hi amb l’auge del turisme. Afegeix que en aquells moments van cometre’s errors que ara se’n pateixen les conseqüències i que molta gent no entenia com hi havia ecologistes que s’oposaven “al progrés del turisme després d’anys de pobresa”.

Riera, explica que, tot i ser de ficció, s’ha inspirat en Torroella de Montgrí, però podria haver passat en qualsevol poble empordanès.

El periodista Enric Serra l’acompanyarà a la presentació el dissabte, 25 de novembre a les 18.30 hores a la Nollegiu Mediterrània.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).