Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’Escola Vedruna i l’Institut Prats de la Carrera treballen la ciència a les aules

Escrit per el 17 de Novembre de 2021

  • El Vedruna Palafrugell i l’institut Prats de la Carrera han treballat projectes científics per la 26a Setmana de la Ciència.
  • A més, ha permès als i les estudiants a treballar en grup.

Durant aquesta setmana, fins al diumenge 21, s’està celebrant la 26a Setmana de la Ciència en diferents institucions i que té com a voluntat apropar la ciència a la ciutadania. Des de l’Escola Vedruna i l’Institut Prats de la Carrera han estat treballant diferents projectes en els quals els i les alumnes investiguen sobre aspectes científics.

En el cas de la secundària, la Rut Freixa de 1r d’ESO, explica que durant aquests dies els han proposat reptes que tenen 24 hores per trobar-ne la resposta a les xarxes socials. A més, també se’ls ofereixen tallers i xerrades relacionades amb la ciència i l’enginyeria.

En el cas de la primària, han enregistrat vídeos en els quals donen resposta a moltes curiositats i que es poden recuperar a través del compte de YouTube dels centres i per mitjà de pòsters amb un codi QR enganxats pel poble. La Carlota Dunjó, estudiant de 6è de primària, explica que van fer votacions per decidir quins serien els temes que tractarien.

Per exemple, a la classe de 6è A es va treballar en què consisteix la reanimació cardiopulmonar i van descobrir que cal seguir el ritme de la cançó Stayin’ Alive dels Bee Gees mentre es fan les maniobres a l’espera de l’arribada dels serveis mèdics, tal com ens explica l’Adam Midrah.

Per altra banda, des de 6è B es va conèixer perquè s’arruguen els dits quan estem molta estona a l’aigua.

Treball en equip per a les investigacions

En el cas de la primària, per potenciar l’esperit crític, es reunia tota la classe amb la voluntat que conjuntament trobessin la resposta a les preguntes que es feien, tal com ens explica la Carlota. Aquesta metodologia els ha permès potenciar el treball en equip.

Pel que fa a la secundària, s’ha seguit una metodologia similar i es van reunir els i les alumnes de les diferents classes del mateix curs a la Sala Polivalent. Allà van treballar els projectes conjuntament i els va ajudar a col·laborar entre companys i companyes. Ens ho explica la Rut.

Altres projectes en marxa

Paral·lelament, un dels altres projectes que estan treballant és l’hort, situat al costat del Prats de la Carrera, en el qual cada curs disposa d’una zona que han de cuidar.

Des dels centres ja es van treballar prèviament altres projectes relacionats amb la sostenibilitat, el medi ambient i la contaminació, tal com ens recorda la Rut.

L’Escola Vedruna és un centre eSTEAM

Per acabar, l’Escola Vedruna ha presentat el projecte “2050, eSTEAM a casa?” que té com a voluntat potenciar la creativitat i l’aprenentatge dels i les alumnes d’una manera transversal en diferents disciplines. Ens en parla la Carlota.

Podeu recuperar la conversa íntegra amb la Carlota Dunjó, l’Adam Midrah i la Rut Freixa, a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).