Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Prats de la Carrera i el Vedruna amb el medi ambient

Escrit per el 26 de Febrer de 2021

  • L’alumnat ens presenta els diferents treballs per divulgar la conservació del medi ambient al nostre litoral.
  • Coneixem els objectius finals d’ambdós projectes i com estan duent a terme en l’activitat.
  • Aprofitant el nostre altaveu, l’alumnat convida a l’audiència a donar suport al vídeo que els portarà a la final d’entre 10 projectes catalans.

Els nostres estudis han rebut la visita de dos alumnes representants del grup de 6è de primària de l’Escola Vedruna i dos més de 1r d’ESO de l’INS Prats de la Carrera. Així mateix, també han connectat amb nosaltres telemàticament sis alumnes del grup de 2n d’ESO. Entre tots, hem fet tertúlia amb la intenció de conèixer els projectes que ambdós centres estan duent a terme en compromís amb el medi ambient del nostre litoral.

Marc, Tomàs Gómez , Diana Suñer i Astrid alumnes de 6è del Vedruna i el Prats de la Carrera

En representació dels grups de 6è de primaria de l’Escola Vedruna de Palafrugell, en Marc ens explica quin és l’estat actual del projecte.

Operació embornals:
“Aquí comença el mar”

Seguidament, escoltem com l’Astrid de comparteix als nostres micròfons els objectius principals del projecte que es desenvoluparà en els embornals del municipi.

Després de la formació que els alumnes de 1r d’ESO van fer telemàticament als alumnes de 6è, aquests van començar en treballar en les plantilles per pintar els embornals. Tot seguit, en representació als alumnes de 1r d’ESO, la Diana ens avança quin és el següent pas del projecte.

Un projecte d’àmbit europeu en col·laboració amb Greenpeace

Tot seguit, en Tomàs Gómez es remunta als orígens del projecte. El representant d’un dels grups de 1r d’ESO, ens explica com abans d’iniciar el projecte, van estudiar els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) de la UNESCO.

Seguint amb la tertúlia, donem la paraula als i les sis alumnes de 2n d’ESO. Els quals a causa del confinament de 2020, van veure el seu projecte estroncat. A continuació, en Martí ens explica quin ha estat el procés de la campanya i sota quins objectius treballen.

Ditch de plastic beach

Els sis alumnes que han continuat amb el projecte, han realitzat el següent vídeo que els ha permès ser un dels 10 finalistes de tot Catalunya de la convocatòria “Joves i ODS” del Fundaesplai i del diari ARA. A continuació en Tomàs ens avança el seguit de problemes que s’exposen en el vídeo. A més de fer una crida per rebre “m’agrades” per guanyar el premi.

La intenció del grup és fer servir el premi per divulgar la campanya a través de cartells físics informatius a les platges. Així ens ho explica la Lara.

Per concloure, preguntem sobre l’experiència personal de l’alumnat. A continuació, escoltem les declaracions de la Rita, la Clara, l’Abril, l’Astrid, la Diana, en Tomàs i en Marc consecutivament.

A l’enllaç següent trobareu disponible la tertúlia completa amb els alumnes del Prats de la Carrera i l’Escola Vedruna de Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).