Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’Escola Carrilet guanya el concurs ‘La Mar de Net’

Escrit per el 10 de Juny de 2021

  • El projecte guanyador del grup de 5è ha estat la proposta d’uns contenidors equipats de sensors que indiquen el límit de la seva capacitat.
  • El projecte “La Mar de Net” és una iniciativa impulsada pel sector pesquer català i coordinada per la FTCPG.

Un total de 611 alumnes d’onze escoles de l’Alt i Baix Empordà i la Selva han participat al concurs “La Mar de Net”. Una iniciativa impulsada pel sector pesquer català i coordinada per la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Girona (FTCPG), en col·laboració amb la Fundació per a la Creativació.

D’entre els projectes guanyadors, es troba el projecte que va presentar el grup de 5è de l’Escola Carrilet. Amb la intenció de conèixer més sobre el projecte, conversem amb tres representants del grup de 5è: L’Aitana Torres, en Ryan Damiri i l’Abdelilah Haddachi.

La Mar de Net
D’esquerra a dreta: Ryan Damiri, Abdelilah Haddachi i Aitana Torres.

Per començar, preguntats sobre la problemàtica als mars, l’Abdelilah Haddachi informa l’audiència sobre els problemes que suposa l’abocament de plàstics als mars per a la fauna marina i la pesca.

D’altra banda, l’Aitana Torres exposa els objectius de la iniciativa La Mar de Net. Els quals comporten als i les alumnes a pensar en idees innovadores per la problemàtica de la gran quantitat de plàstics que arriben al mar.

La idea que ha comportat a l’Escola Carrilet ha guanyar el PescaNeta han estat uns contenidors amb sensors en el marc d’una campanya de sensibilització. Així ens presenta el problema l’Abdelilah.

En aquest sentit, en Ryan Damiri declara que primer es va dur a terme un disseny dels contenidors amb un dibuix. El qual després es va fer realitat amb la creació d’un prototip amb cartó.

Un premi de 300 euros

La Mar de Net
Els tres representants durant l’entrega del premi a l’Escala.

Com explica l’Aitana a continuació, a banda del xec de 300 euros per portar a terme algun projecte de sostenibilitat el curs vinent a l’escola; tots els grups finalistes van ser obsequiats.

En aquest sentit, creuen fermament que l’aplicació de la seva idea de projecte podria beneficiar al sistema de gestió de residus del poble.

A continuació, adjuntem l‘entrevista completa amb els alumnes representants del grup de 5è de l’Escola Carrilet: L’Aitana Torres, Ryan Damiri i Abdelilah Haddachi.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).