Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Les limitacions a les terrasses no entraran en vigor aquest estiu

Escrit per el 31 de Març de 2022

  • La reducció d’espais a les terrasses es preveu per al 2023.
  • L’ajuntament i empresaris estarien a prop d’un acord pel que fa a plaça Nova i la placa Promontori, però molt separats sobre els passejos marítims.

Les limitacions a les terrasses de bars i restaurants de Llafranc, Tamariu, Calella i Plaça Nova no entraran en vigor aquest estiu. Així ho ha anunciat l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, al ple municipal d’aquest mes. Ho va fer arran d’una moció del PSC que demanava una moratòria d’un any, per evitar els perjudicis econòmics que tindria la mesura en plena crisi econòmica.

El portaveu socialista, Juli Fernández, va demanar “una moratòria d’una temporada” en aquesta mesura per evitar “el neguit que genera en els empresaris”. Ara bé, diu que no qüestiona el fet que el govern municipal la vulgui impulsar.

A la resposta, l’alcalde va explicar que la mesura no estarà vigent aquest estiu. Va assegurar que la mateixa ordenança ja preveu una moratòria d’un any i que es comenci a aplicar el 2023.

La modificació de les terrasses vol reduir l’espai de taules i cadires en els anomenats “espais singulars” de Palafrugell. Són: Plaça Nova, la plaça Promontori de Llafranc, i els passejos dels tres nuclis marítims. Els propietaris dels bars i restaurants han posat el crit al cel i s’han organitzat al voltant de la plataforma Salvem Palafrugell. Protesten contra el pla, i contra el que qualifiquen de “manca de comunicació i voluntat de negociació per part de l’Ajuntament”.

En aquests moments, les converses estan avançades pel que fa a plaça Nova, i segons les dues parts, s’estaria a prop d’arribar a un acord. També estarien avançades les converses sobre la plaça del Promontori. En aquest punt, l’Ajuntament vol reduir l’espai de terrasses perquè en aquests moments, “més d’un 80% de la plaça està ocupada per taules i cadires”, segons el consistori.

En canvi, les negociacions que estan més enquistades són les dels passejos de Calella, Llafranc i Tamariu.

Aquest divendres, la modificació de les terrasses protagonitzarà la primera edició del programa Cara a Cara. És un nou espai de debat a Ràdio Palafrugell que posarà sobre la taula les problemàtiques i polèmiques que es generen al dia a dia del poble. Ràdio Palafrugell contribueix d’aquesta manera a generació de debat públic i a la millora de la vida democràtica. En l’edició d’aquest divendres, a les 21h, debatran l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, i el representant de Salvem Palafrugell Josep Maria Sánchez.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).