Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Junts per Palafrugell dona suport a la plataforma “Salvem Palafrugell”

Escrit per a 23 de Març de 2022

  • La reforma de l’ordenança d’ocupació de via pública implica una reducció de les terrasses de diversos sectors de Palafrugell, Calella, Llafranc i Tamariu, els operadors de les quals s’estan mobilitzant per intentar arribar a un acord amb l’equip de govern
  • Junts per Palafrugell s’adhereix a les seves reivindicacions.

Ara farà un mes que Junts Per Palafrugell es va posicionar a favor de la reactivació econòmica postpandèmia. Una economia ara també encara molt més afectada per la guerra a Ucraïna. Així, segons Junts, la reforma de l’ordenança d’ocupació de via pública que vol tirar endavant l’àrea de Qualitat Urbana d’ERC, ha generat un rebuig i mobilització molt important per part dels operadors.

Aquest cap de setmana ha sorgit una plataforma anomenada “Salvem Palafrugell”, la qual presenta les reivindicacions des del punt de vista dels afectats i asseguren que tenen la total intenció d’arribar a un acord. Junts afirma que aquest acord “ha estat rebutjat per l’equip de govern. Expliquen les greus conseqüències de tirar endavant amb aquesta reducció d’espais, que arriba fins a un 50% en alguns casos, amb fins a 100 treballadors menys i amb una pujada en els preus de les consumicions considerable“. Així ho manifesta al nostre matinal el portaveu de Junts Per Palafrugell, David Martín.

Martín insisteix, com ja ho han fet en diverses ocasions, en què “no ens podem permetre, ara per ara, prendre decisions que puguin ser un fre a la recuperació econòmica, sobretot en un municipi com Palafrugell on el sector serveis ha estat tan afectat, i que representa un 77% del total de les empreses i genera un 72% del total de llocs de feina“.

Tot el suport als afectats per les reformes

Junts Per Palafrugell resalta que donen tot el suport als afectats per aquesta decisió i donat que encara no s’ha aprovat la reforma, “demanem que es mantinguin les actuals condicions prorrogant per als estius 2022 i 2023 l’actual ordenança, i deixant per al nou consistori sorgit de les eleccions municipals del 2023 l’elaboració d’una nova ordenança negociada amb els afectats i amb un procés de participació real i vinculant“.

Finalment, David Martín recorda que el posicionament del partit és clar i que no hi ha millor política social que la plena ocupació. “Prendre mesures que poden fer perdre llocs de feina és un error, i més quan és més necessari que mai sortir de la crisi econòmica generada per la pandèmia, i a la que ara s’hi han sumat les conseqüències de la guerra a Ucraïna”

Proposen un model únic de terrasses per a a la Costa Brava

Opinions dels lectors
  1. Jaume Font   On   31 de Març de 2022 at 15:25

    El problema, com sempre, és una qüestió dels abusos, i del poc control d’aquests abusos, especialment a les cales. Si, a tothom li agrada asseure’s a una terrassa i pendre una cosa, però també hi ha a qui li agrada fer per un passeig per les cales. No és la primera vegada, ni serà la darrera, que alguns establiments, gairebé envaeixen gairebé tot el passeig. On comença el dret d’uns i on acaba els dels altres?

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *