Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Les famílies del Barceló i Matas van de debò

Escrit per a 10 de Novembre de 2021

  • Denuncien que la primera casa es va ocupar a principis d’aquest any, però que els problemes van començar quan a finals del curs passat es van ocupar dues vivendes més.
  • Es reafirmen amb l’amenaça de no portar els seus fills a l’escola ja que compten amb el suport de l’escola i de les famílies.

Farts d’esperar a que es resolgui l’ocupació de tres de les vivendes annexes a l’escola Barceló i Matas, les famílies s’han plantat. En aquest sentit amenacen en no portar els seus fills i filles a l’escola fins que no es desallotgin els ocupes. Una amenaça que asseguren que va de debò i que “si la situació no es resol ho veureu aviat”.

Eva Martínez, membre de l’AFA del Barceló i Matas recorda que la situació s’ha tornat insostenible. Així, apunta que la primera vivenda ocupada es va produir a principis d’aquest any. No obstant això, al tractar-se d’una família amb infants i que no creaven cap conflicte van decidir no fer res.

El mes de maig passat, a les acaballes del curs 20-21 es van ocupar dues vivendes més. Els ocupes, a diferència dels primers, tenen un altre perfil que afecta directament al dia a dia de l’escola. En aquest sentit, Eva Martínez detalla que tenen diversos animals que corren pel pati de l’escola i que, fins i tot, entren a les aules.

A més, des de l’AFA apunten que se’ls ha vist fumar marihuana i que la olor arriba a les aules. La gota que ha fet vessar el got, però, ha estat que últimament han interactuat amb alguns nens i nenes. Aquesta darrera situació ha fet que els pares i mares estiguin neguitosos per si els ocupes puguin oferir algun tipus de droga als infants.

Conill que corre lliure pel pati de l’escola Barceló i Matas de Palafrugell

Recolzats per la direcció del centre

Al voltant de l’amenaça de no portar els infants a l’escola si els ocupes continuen en aquests habitatges annexos al centre, Eva Martínez assegura que és real. En aquesta línia, explica que tenen el suport de la direcció i dels mestres de l’escola.

Des de l’AFA lamenten que la justícia, en aquest tipus de casos, sigui tan lenta. De fet, Josep Piferrer ha explicat que el consistori va registrar la petició per desallotjar els ocupes a l’estiu, tot i que encara no han rebut resposta. Per això, si en els propers dies no hi ha una resolució al voltant d’aquest tema asseguren que faran efectiva l’amenaça de no portar els nens i nenes a escola.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *