Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La petició judicial per desocupar les cases del Barceló i Matas fa mesos que es va registrar

Escrit per a 10 de Novembre de 2021

  • Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, recorda que no poden fer fora als ocupes sense una ordre judicial. La petició als jutjats es va fer durant l’estiu, però encara no han rebut resposta.

L’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’escola Josep Barceló i Matas han amenaçat de deixar de portar els seus fills al centre fins que no es facin fora els ocupes d’algunes de les antigues cases dels mestres que donen al pati de l’escola. L’ocupació de tres d’aquestes vivendes es va produir pels volts de l’estiu i, segons l’alcalde de Palafrugell, d’immediat es va registrar la petició als jutjats per poder desocupar els immobles. Mesos més tard, però, encara no han rebut resposta.

L’escola Josep Barceló i Matas de Palafrugell té cinc cases annexades que tenen una entrada al mateix carrer de l’accés dels alumnes a l’escola. A més, els patis comuniquen directament amb el centre de primària. Antigament s’utilitzaven com a domicili dels mestres d’aquesta escola. Des de l’estiu, tres d’aquestes han estat ocupades. Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell explica que des d’un primer moment s’hi va actuar. Així, detalla que se’ls hi van tallar els subministraments bàsics d’aigua i llum.

No obstant això, recorda que la Policia Local no pot entrar i fer fora als ocupes sense una resolució judicial. En un primer moment, des del consistori, es pensaven que podrien demanar un desallotjament exprés, però com que són immobles d’habitatge no habitual no es va poder fer la desocupació per la via ràpida.

Josep Piferrer detalla que la petició al jutjat per desallotjar els habitatges ocupats es va fer en menys d’una setmana després de ser-ne coneixedors. En aquest sentit, lamenta la lentitud judicial en temes d’ocupació en habitatges de vivenda no habitual.

Cases annexes a l’escola Barceló i Matas, 3 d’elles ocupades – Rafel Corbí (Ràdio Palafrugell)

“No podem fer res més del que estem fent”

Per últim, el batlle palafrugellenc reafirma que estan fent tot el que està en les seves mans. A més, recorda que la Policia Local sempre que se l’ha necessitat ha estat a disponible per resoldre els conflictes amb els ocupes.

Per la seva banda, des de l’AFA critiquen que els ocupes tenen conills i gats que corren lliurement pel pati de l’escola sense cap control sanitari i també deixen els seus excrements. A més, alerten que també se’ls veu i se sent l’olor de la marihuana que fumen. Per tot això, han amenaçat en deixar de portar els seus fills i filles a l’escola fins que la situació es resolgui.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *