Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Les donacions de sang remunten a Palafrugell

Escrit per el 20 de Desembre de 2021

  • Després de passar una situació delicada, el nombre de donants ha anat en augment en les darreres campanyes.
  • El Banc de Sang i Teixits tornarà a visitar Palafrugell el proper 31 de desembre, amb un bus al Mercat.

Les donacions de sang arreu de Catalunya fins el 31 d’octubre havien crescut respecte el 2019. No obstant això, un novembre fluix i un desembre amb molts dies festius posen contra les cordes el Banc de Sang i Teixits (BTS). Alerten que les necessitats diàries han augmentat des d’aquest mes d’octubre i calen 1.100 donacions per garantir les transfusions, especialment de plaquetes. Aquest component de la sang només té una durada de 5 dies. A nivell de municipi, s’ha de destacar que les donacions de sang han remuntat a Palafrugell, després de passar una situació complicada.

Meritxell Casacuberta, tècnica de Promoció del Banc de Sang i Teixits de Girona fa una radiografia de l’estat actual de les donacions. Així, destaca que tot i l’augment global de donacions, les necessitats de sang també han crescut. Per tant, necessiten una nova empenta de la població per fer front a aquesta situació.

En definitiva, amb l’augment de l’activitat les reserves se situen ara a les 6.000 unitats quan la xifra ideal són 10.000. En aquesta línia han organitzat diverses campanyes per tot el territori, com a Palafrugell. Visitaran el municipi el darrer dia de l’any, amb un bus situat al Mercat Municipal de 10 a 14h.

Augmenten els donants de sang a Palafrugell

Aquesta darrera visita a Palafrugell arriba en un bon moment pel que fa el nombre de donants al municipi. Casacuberta destaca que en les darreres campanyes hi hagut un increment destacat de les donacions. Una situació que difereix del que ha passat a nivell de tot el país.

Un fet que els fa estar satisfets, més encara, tenint en compte que els dos últims anys abans de la pandèmia els donants havien anat a la baixa. Una situació que la tècnica de promoció del BTS de Girona confessa que els tenia preocupats.

Amb tot, però, la remuntada de donacions de sang del darrer any ha suposat que al 2022 Palafrugell sigui una de les seus fixes de donació de plasma a la província de Girona. Ho avança a Ràdio Palafrugell Meritxell Casacuberta.

Per a la donació de sang del 31 de desembre ja es pot demanar cita prèvia al web donarsang.gencat.cat. Tot i que també atendran a totes les persones que no tinguin cita. Per últim, recordar que per donar sang només cal ser major d’edat, pesar més de 50 quilos i trobar-se bé de salut. També es pot donar sang encara que el mateix dia s’hagi rebut qualsevol de les dosis de la vacuna contra la COVID.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).