Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


‘Les Arts del Llibre’ la nova exposició d’Arteca

Escrit per el 14 d'Octubre de 2021

  • L’exposició de caràcter col·lectiu ha estat coordinada per Lola Barranco. Es pot visitar fins el 27 de novembre a l’espai Arteca de la Biblioteca i al Teatre Municipal.

Des del passat divendres l’Espai Arteca de la Biblioteca de Palafrugell i el TMP, acullen l’exposició “Les Arts del Llibre”. Una exposició col·lectiva coordinada per Lola Barranco, que mostra el procés d’elaboració de llibres amb tècniques tradicionals.

En primer terme, Mercè Coll, de la Biblioteca de Palafrugell apunta que l’exposició es pot veure tant a la Biblioteca com al Teatre. A més, destaca la coordinació de Lola Barranco, una artista que disposava d’un fons de diversos gravats, tipografies, l’enquadernat. Tota una sèrie de tècniques que s’empraven per a l’elaboració dels llibres.

Convé ressaltar que la selecció de material per l’exposició “Les Arts del llibre”, ha estat a partir de peces provinents de diverses institucions. Com la Fundació Pla, el Museu del Suro, l’Arxiu Municipal de Palafrugell i l’Escola d’Art i Disseny de la Llotja de Barcelona.

D’entre els materials exposats, s’inclouen planxes, proves d’artista, obres originals gravades, com per exemple de Tano Pisano i d’altres personatges de Palafrugell.

A més, també es podran veure diversos exemples de llibres d’edició artesana, llibres d’artista i obra gràfica de diferents autors del segle XX i XXI, locals i internacionals.

Les Arts del Llibre

Malgrat que són tècniques que la indústria ha deixat de fer servir, els artistes sí que les utilitzen com remarca Mercè Coll.

Una mostra col·lectiva que es pot visitar fins el 27 de novembre Finalment, adjuntem a continuació la conversa íntegra amb la bibliotecària de Palafrugell de l’exposició “Les Arts del Llibre”.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).