Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Les actuacions de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell

Escrit per el 16 de Gener de 2022

  • Des de Medi Ambient es fan tasques per eliminar les espècies invasores.
  • També es vol encarregar un estudi sobre el parc agroforestal de la plana de l’Aubi.

Repassem amb el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament, Marc Heras, algunes de les actuacions que s’estan realitzant des de la seva àrea. Recentment, ja es va parlar sobre l’estudi de les praderies de posidònia de Palafrugell per conservar la biodiversitat del fons marí, però també hi ha altres projectes en marxa.

Eliminació de les espècies invasores

Un dels que es duu a terme és la recuperació de les espècies autòctones a la natura, eliminant les invasores. Per a fer-ho, Marc Heras explica que prèviament es fa un estudi per decidir quines són les espècies a retirar i quines no. Detalla que al llarg de la història les espècies que s’han considerat autòctones i quines no han variat.

Heras remarca que hi ha algunes espècies que són molt difícils d’eradicar, especialment si es planten en jardins particulars que s’estenen ràpidament. Per tant, comenta que cal defensar la flora autòctona davant de la que se sol importar perquè és maca, sense tenir en compte els efectes negatius que provoquen.

Viabilitat del parc agroforestal de la plana de l’Aubi

Per altra banda, amb els romanents de tresoreria de l’any 2021 i el suport del regidor de Palafrugell En Comú, Alfons Rius, s’ha apostat per encarregar un estudi sobre la viabilitat del parc agroforestal de la plana de l’Aubi. L’objectiu és protegir el sector primari molt abandonat i fer valdre.

En un estudi previ, es va conèixer que és una zona molt bona, juntament amb la plana d’Ermedàs. Per tant, protegir aquesta zona permetrà beneficiar el sector primari, però també els ecosistemes. Així, s’unirà la zona protegida de les Gavarres amb les muntanyes de Begur i Castell-Cap Roig.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).