Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’Associació El Trampolí ofereix Vida a Palafrugell

Escrit per a 18 de Setembre de 2019

  • Parlem amb Maite Cobos, directora del grup de teatre de l’entitat que tracta amb persones amb discapacitats psíquiques.
  • En aquesta obra de teatre es tracta la pèrdua dels éssers estimats

L’Associació El Trampolí ofereix Vida aquest diumenge a les 18h al Teatre Municipal de Palafrugell. El grup de teatre de l’entitat d’atenció a persones amb discapacitats psíquiques està dirigit per Maite Cobos. En aquest sentit, la directora ha explicat a Ràdio Palafrugell que en aquesta obra han volgut tractar la pèrdua dels éssers estimats.

El Trampolí va néixer l’any 2000 i ofereix els seus serveis a persones d’arreu de la comarca del Baix Empordà. Entre aquests serveis hi ha el d’una llar en el que hi viuen persones amb discapacitats psíquiques o un STO, un Servei de Teràpia Ocupacional, adreçat aquells usuaris amb una discapacitat superior al 60%.

D’altra banda, un altre dels aspectes que treballen més són les expressions artístiques com la música, la pintura, la dansa o el teatre. Això no és per casualitat, ja que com destaca Maite Cobos, aquestes permeten a les persones connectar amb el seu jo interior, el qual no té cap discapacitat.

A més, treballar aquests aspectes artístics també permet als usuaris millorar la seva autoconfiança i que, al final, puguin ser més feliços. D’altra banda, també hi ha un altre aspecte positiu, i és que es trenquen les barreres que puguin associar-se a les discapacitats.

Vida, una obra sobre la pèrdua dels éssers estimats

El grup de teatre El Trampolí està format per 8 persones, tot i que en aquesta ocasió són 17 els actors que es podran veure sobre l’escenari. Això s’explica per la temàtica de l’obra teatral que va sobre la mort. Des de l’entitat creien que aquest era un tema interessant per treballar amb els nois i noies. Maite Cobos explica què ha aportat aquesta obra als que no formen part del grup de teatre i l’evolució que han fet al llarg dels assajos.

En aquest sentit, Cobos ha admès que la feina ha superat totes les seves expectatives. Malgrat saber que seria un treball intens, en cap moment es podia pensar que es podria arribar fins a on s’ha arribat. Ho exemplifica amb el que va passar amb una de les actrius.

Així doncs, aquest diumenge a les 18h l’Associació El Trampolí ofereix Vida, una obra sobre la vida i la mort. Podeu adquirir les vostres entrades al Teatre Municipal de Palafrugell.

Entrevista íntegra amb Maite Cobos
L'Associació El Trampolí ofereix Vida a Palafrugell

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *