Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’aplicació mòbil de la Policia de Palafrugell permet detenir quatre presumptes agressors masclistes

Escrit per el 19 de Juny de 2024

L’aplicació mòbil M7 de la Policia Local de Palafrugell ha permès detenir quatre presumptes autors d’agressions masclistes. És una de les dades que deixa el balanç del primer any de funcionament de l’app, que ja compta amb 800 persones registrades.

Després d’un any en funcionament, la Policia Local de Palafrugell fa un balanç “molt positiu” de l’aplicació M7. Aquest sistema ha permès realitzar quatre detencions relacionades amb violència masclista, gràcies a l’activació per part de les usuàries d’aquesta eina de protecció.

L’aplicació M7, disponible per a sistemes Android i Apple, ha servit per obrir un nou canal de comunicació entre el cos de seguretat i la ciutadania, que fins fa un any només podia contactar amb la policia a través de trucades a la centraleta. Ara, també poden fer-ho a través de l’aplicació, que és molt fàcil d’utilitzar.

Una de les funcions més destacades de l’M7 és un botó d’emergència per comunicar urgències mèdiques o assetjaments. Quan s’activa, el missatge també envia la geolocalització des d’on s’ha enviat, permetent així actuar ràpidament al cos policial.

A més, l’aplicació M7 té un servei d’alerta preventiva que permet a l’usuari deixar un avís quan marxa de casa o surt de festa. Si la persona no torna, s’activa automàticament un missatge d’alerta. Aquesta funcionalitat és fonamental per al control d’assetjaments o situacions de violència masclista, perquè facilita actuacions més ràpides.

Actualment, l’aplicació M7 té un total d’uns 800 registres generals, dels quals 35 corresponen a col·lectius d’especial protecció i vulnerabilitat.

L’aplicació compta amb dos suports: un per a ordinadors de sobretaula, destinat a establiments comercials, i un altre mòbil, per a tauletes i telèfons. Aquesta eina facilita la comunicació immediata tant telefònica com d’incidències entre els ciutadans de Palafrugell i la Policia Local, que gestiona les demandes de manera global i transversal, donant resposta a través de les diferents àrees de l’Ajuntament.

A més, l’M7 permet comunicar i alertar d’emergències greus a la policia amb un sol clic, mobilitzant les patrulles de manera urgent gràcies a la localització GPS integrada.

Palafrugell va ser el primer municipi del Baix Empordà amb aquest servei pioner, seguint l’exemple de Vic, Olot i 14 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).