Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’APA Rodamón ha detectat menys abandonaments aquest estiu

Escrit per el 10 d'Agost de 2021

  • Visitem les instal·lacions de l’Associació Protectora d’Animals (APA) Rodamón per conversar amb el seu director, l’Àngel Viladegut.
  • El programa “Un estiu a la brava” dona a conèixer que la protectora ha detectat una reducció dels abandonaments de gossos aquest estiu.

Durant l’edició del programa “Un estiu a la brava” del 4 d’agost, en Ferran Castelló i la Nerea Cabello van visitar les instal·lacions de l’Associació Protectora d’Animals (APA) Rodamón. Durant la visita, van conversar amb el seu director, l’Àngel Viladegut el qual va destacar que l’APA ha detectat menys abandonaments aquest estiu.

Primer de tot, Àngel Viladegut presenta l’entitat APA Rodamón. Una entitat que des de l’any 1978 es dedica al rescat d’animals abandonats. En conseqüència, també al seu manteniment i divulgació de l’adopció, l’apadrinament i el voluntariat.

Preguntat sobre com li arriba a les mans la direcció de l’APA Rodamón, el director comparteix amb el nostre micròfon la seva història. La qual va començar amb un voluntariat continuat amb l’associació.

En aquest punt de l’entrevista, preguntem a Viladegut sobre el protocol d’actuació davant la trobada d’un animal abandonat. Afegeix que, per activar el protocol de recollida i evitar perills relacionats amb la reacció de l’animal, cal trucar al 112.

Un estiu amb menys abandonaments

D’altra banda, l’Àngel explica que les èpoques amb més abandonament són quan finalitza les temporada de cacera i durant la temporada estival. No obstant això, destaca que des de l’APA ha detectat menys abandonaments aquest estiu.

Si mirem amb anys anteriors, doncs està molt millor. Ara estem en una cinquantena de gossos quan hem tingut èpoques que en teníem 140.

Àngel Viladegut, director de l’APA Rodamón.

D’entre les tasques que es poden oferir com a voluntari o voluntària, l’Àngel destaca les visites i els passeigs. Ja que aquesta interacció, intervé en el procés de socialització de l’animal. I en conseqüència, en l’augment de la probabilitat d’adopció.

INSTAGRAM: APA_RODAMON_BAIX_EMPORDA

Per concloure, Viladegut aprofita el nostre micròfon per fer públic el seguit de productes que més es necessiten des de l’APA.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).